Serkan Ocak

Loading

Travel Blog

Çetin Doğan ve Engin Alan'ın uzun gecesi

27 Şubat 2010

İSTANBUL - Kaos yaratarak hükümeti düşürmek amacıyla 2003 yılında İstanbul’daki 1. Ordu Komutanlığı’nda hazırlandığı ileri sürülen ‘Balyoz Harekât Planı’yla ilgili operasyon kapsamında gözaltına alınanlar arasında bulunan dönemin  1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan, emekli Korgeneral Engin Alan ve emekli Albay Altan Batıbay dün emniyetteki sorguları tamamlandıktan sonra Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’ne sevk edildi.
Bu üç emekli askerin sevk edilmesiyle birlikte emniyette gözaltında tutulan zanlı kalmadı. Bu arada dün iki muvazzaf asker ve bir sivil memur da adliyeye getirildi. Daha sonra zanlılar savcılarca sorguya alındı.
Çetin Doğan’a 2003 yılında seminerde yaptığı konuşmalar ve eylem planında yer alan unsurlar soruldu. Doğan’ın ifade işlemi yaklaşık sekiz saat sürdü ve 30 sayfa tuttu. Doğan ve Alan savcılık ifadelerinin tamamlanmasının ardından tutuklanma talebiyle Nöbetçi İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi’ne sevk edildi. Altan Batıbay ise savcılık sorgusundan sonra serbest bırakıldı.
Doğan ve Alan’ın mahkemede sorgulanmasına Radikal’in baskıya girdiği saatlerde devam ediliyordu.
Balyoz Soruşturması’nda adliyeye getirilen muvazzaf subay da ifadelerinin ardından adliyeden ayrıldı.
Doğan’ın avukatı İsmail Tepecik önceki gece, “Müvekkilim iddiaları uydurmaca olarak nitelendiriyor. Yasal olmayan hiçbir belgenin altında imzası yoktur. Görevinin gereği olan işleri yapmıştır. Başına gelenleri görevini tam yapmış olmanın sonuçları olarak değerlendiriyor. Müvekkilimin başına gelenler ‘28 Şubat’ döneminde Batı Çalışma Grubu’nun başında bulunmuş olmasından kaynaklıdır. Müvekkilimin hakkında ithamlarda, iftiralarda bulunulmasının sebebi budur” dedi.
Bu arada soruşturmada tutuklanan emekli Tuğgeneral İzzet Ocak’ın avukatı İsmet Atilla Hekimoğlu ise müvekkiline mahkeme sorgusunda sadece Türkan Saylan’ı tanıyıp tanımadığının sorulduğunu, müvekkilinin de Doğu’da görev yaparken, kız yurdu açılışında tanıdığını söylediğini aktardı.

  • Paylaş:
alternative title

YORUMLAR