Serkan Ocak

Loading

Travel Blog

Ergenekon'da dört CD tartışması

25 Şubat 2009

İSTANBUL - İşçi Partisi (İP) Genel sekreteri Nusret Senem, çapraz sorgusu sırasında savcıların partide ele geçirilidği öne sürülen dört CD’de yer alan belgelerle ilgili sorularına “Bu CD’ler bizden çıkmadı” diyerek cevap vermedi. İP Genel Başkanı Doğu Perinçek’se bu CD’ler dışındaki delilleri kabul ettiklerini söyledi.
İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki 55. duruşmada Senem’in çapraz sorgusu yapıldı. Senem önceki günkü duruşmada aralarında Yargıtay krokisinin de bulunduğu belgelerin çıktığı dört CD’nin el konulma tutanağında olmadığını ve sonradan dosyaya eklendiğini öne sürmüştü. Dünkü duruşmada Senem “ O belgeler İstanbul Emniyeti’nde hazırlanmıştır. Belgeler bilgisayarımızdan çıktıysa, hangi bilgisayardan çıktığı söylenmelidir. O zaman bir cevabım olur” diye konuştu.
Savcı Pekgüzel’in, “İP Genel Merkezi’nde yüksek yargı mensuplarının ve Adalet Bakanlığı bürokratlarının fişlenmesine ilişkin CD’ler ele geçirildiği” yönündeki sorusuna karşılık Senem, “Lütfen bundan sonra arama tutanağında olmayan şey sorulmasın” cevabını verdi. Savcı Pekgüzel CD’lerin arama tutanağının üçüncü sayfasında yer aldığını belirtirken sanık Senem “Seri numaraları belirtilmiş mi? Bu CD’lerden milyonlarca var” dedi. Başkan Şengün tutanağın üçüncü sayfasında hiçbir CD’nin seri numarasının belirtilmediğini söyledi. Perinçek de, “Numarası olmayan dört  CD haricindeki bütün delilleri kabul ediyoruz. Bize ait olmayan dört CD’yi ise kabul emiyoruz” diye konuştu. 

Küçük: Paşa paşa yatıyorum
Duruşmada söz alan emekli Tuğgeneral Veli Küçük ise ‘Hastaneye yatmak istiyor’ denmesini engellemek için kontrole gitmediğini söyledi. Küçük, “Gücüme giden, yukarıdan talimat geldi. Yukarıdan diyorsam, hükümetten, bu davanın eşbaşkanı olan savcısından talimat geliyor; ‘Veli Küçük’ü sevk etmeyeceksiniz, ikinci kez kan alacak, başkasının kanıyla karıştırıp bir şey yok diyeceksiniz.’ Ben burada tutukluluğu bir ceza olarak görmüyorum. Vatanıma, bayrağıma, Atatürk’e yaptığım bir hizmet olarak görüyorum. 13 aydır tutukluyum. 13 aydır paşa paşa yatıyorum. Lütfen beni rahat bıraksınlar” dedi.

  • Paylaş:
alternative title

YORUMLAR