Serkan Ocak

Loading

Travel Blog

Ergenekon'da yine Gökçek konuşuldu

SESAR Başkanı Yıldız, 'AKP?ve Erdoğan hakkında araştırma yaptırdı' dediği Gökçek'i dün yine suçlarken tanık gösterdi: Başbakan'ın tanıdığı önemli politikacı

24 Aralık 2008

İSTANBUL  - Siyasi Ekonomik Sosyal Araştırmalar ve Strateji Geliştirme Merkezi (SESAR) Başkanı İsmail Yıldız, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in kendisinden partisi AKP ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hakkında araştırma istediğini yineleyerek, “Bu talebe Recep Tayyip Erdoğan’ın da çok iyi tanıdığı bir üst düzey politikacı ve yine politikacı eşi olan bir başka kişi  tanıktır” dedi. 
Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek ile CHP Genel Başkan Yardımcısı Kemal Kılıçdaroğlu arasında yaşanan ‘SESAR araştırması’ polemiğine Ergenekon davasının tutuklu sanığı İsmail Yıldız da Silivri Cezaevi’ndeki duruşmalarda yaptığı açıklamalarla müdahil olmaya devam ediyor.
Davanın dünkü duruşmasında gazetecilere yedi sayfalık açıklama dağıtan Yıldız’ın iddiaları şöyle:
“Fatura içeriğindeki Erdoğan ile ilgili araştırmalar 2001 Haziran ayında bizzat Gökçek tarafından talep edildi. Bu talebe, Gökçek ile aramızda ekstra iletişimi sağlayan ve ekstra kuryelik yapan, Erdoğan’ın da çok iyi tanıdığı bir üst düzey politikacı ve yine politikacı eşi olan bir başka kişi daha tanıktır. Araştırmaların başladığı Haziran 2001’den 13 Haziran 2003’e kadar ödeme yapılmamıştır. 13 Haziran 2003’te SE-
SAR noter kanalıyla faturayı göndermiş ve ödenmesini talep ve ihtar etmiştir. Bunun üzerine Melih Gökçek, 2003 yılı haziran ayının 15 veya 16’sında gece 01.00 sularında evimden aramış, faturayı niye şimdi kestiğimi sormuştur. Gökçek’in faturaya tepkisinin bir diğer sebebi de faturanın adına kesilmesiydi. Gökçek’in SESAR’a noter kanalıyla ihtar çekmesi ve bu yolla faturaya itiraz etmesi, faturada belirtilen çalışmaların talep edilmediği ve yapılmadığını göstermez. Gökçek, ‘SESAR bu konuda bir sözleşmesi, senedi varsa göstersin’ demektedir. Gökçek’in bildiği gibi bu akit şifahi idi. Kaldı ki, akidin ille de yazılı olacağına ilişkin kural da yoktur.”
Davanın dünkü 31. duruşmasında savunmasına devam eden tutuklu sanık Vedat Yenerer’in avukatı Vural Ergül, gazetecileri operasyonun parçası olmakla suçladı. Vural, Savcı Zekeriya Öz’ün gazetecilere bilgi sızdırdığını ve bir gazetecinin, arkadaşının Öz’le yapılan görüşmeyi ses kaydına aldığını öne sürdü. Bunun üzerine gazeteciler kendileri için ayrılan bölümü terk edip, duruşmayı iç salondan dinledi. Avukat hakkında savcıların talebiyle suç duyurusu bulunulmasına karar verildi. 

‘Güney’le görüşüyorum’
Davanın kilit ismi Güney’le her gün MSN’de görüştüğünü anlatan Ergül, kendisinin Türkiye’ye getirilmeyeceğini söylediğini belirtti. 
Savunmasını yapan gazeteci Ümit Oğuztan da, Tuncay Güney için, “Kurduğum Strateji dergisine gazeteci bir arkadaşımın tavsiyesiyle işe aldım. Boş vakitlerinde namaz kılan, Kuran mealini okuyan, genç girişken bir gazeteciydi. Mehmet Eymür’ü tanıdığını söylerdi” dedi.

  • Paylaş:
alternative title

YORUMLAR