Serkan Ocak

Loading

Travel Blog

'İstanbul'da bu yıl su problemi olmayacak'

28 Ekim 2008

İSTANBUL - Sağanak, İstanbul sakinlerine zorlu anlar yaşatsa da iki günde barajlarda 14 günlük su birikti. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, “Barajlarda doluluk oranı yaklaşık yüzde 26.  Yağmur artık bu yıl da bize su probleminin olmayacağını gösterdi çok şükür” dedi.
İstanbul’da cumartesi öğle saatlerinde başlayan sağanak, pazar sabahı miktarını ve şiddetini artırarak akşam saatlerine kadar devam etti. Bazı semtlerde onlarca evi su bastı,  1059 su birikintisi ihbarı geldi. 
Meteorolojik verilere göre, ekim ayı uzun yıllar ortalamasına bakıldığında İstanbul’a metrekareye düşen yağış miktarı günde 70 kilogramken, iki günde bazı bölgelere 127 kilogram yağış düştü.
Geçen yıl ekim ayında yüzde 10’larda olan barajların doluluk oranı, bu yıl aynı tarihlerde yüzde 26’yı geçti. 27 Ekim 2007’de barajlardaki su miktarı 94 milyon metreküp iken, dün doluluk oranı 228 milyon metreküp olarak ölçüldü. 24 Ekim’den düne  28 milyon metreküplük artış oldu.
Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş, kimi semtlerde otomobilleri yutan su birikintileri konusundaysa uyarılarda bulunduğunu söyledi. Topbaş, denize yakın noktalarda İstanbul’un tüm yağmur suyu kanallarının tekrar gözden geçirilmesi ve kanal çaplarının ‘yüzyılın yağışında bile’ dolmayacak şekle getirilmesi çalışmalarının gerçekleştirileceğini açıkladı.

  • Paylaş:
alternative title

YORUMLAR