Serkan Ocak

Loading

Travel Blog

Ceber'in arkadaşı Gün: Aynı muameleyi gördük

16 Ekim 2008

İSTANBUL - Metris Cezaevi’nde işkencede ölen Engin Ceber’in üç arkadaşı tahliye oldu. Serbest bırakılan Cihan Gün, “İşkenceye şahit olduk. Bacağıma demirle vuruldu” diye konuştu.
İstinye Polis Karakolu ve Metris Cezaevi’nde gördüğü işkence nedeniyle yaşamını yitiren Ceber’in üç arkadaşı, Özgür Karakaya, Cihan Gün ve Aysu Baykal, ‘deliller toplandığı, tutuklamanın önlem olup amacına ulaştığı’ gerekçesiyle tahliye edildi. Ceber’in arkadaşları 28 Eylül’de çıkarıldıkları Sarıyer 3. Asliye Ceza Mahkemesi’nce ‘Polise mukavemet’ten tutuklanmıştı. Ceber, Karakaya ve Gün, Metris Cezaevi’nde yoğun işkenceye maruz kalmış; Ceber 10 Ekim’de yaşamını yitirmişti. Avukatı Oya Aslan, 9 Ekim’de hem Ceber hem üç müvekkili için tahliye talep etmiş mahkeme, ‘sağlık’ gerekçesiyle sadece Ceber için onay vermişti. Diğer üç gençse, ‘deliller henüz toplanmadığı’ gerekçesiyle tutuklu kalmışlardı. Aslan’ın başvurusunu değerlendiren mahkeme dün Karakaya, Gün ve Baykal’ın tahliyesine karar verdi.
Metris Cezaevi’nden dün akşam 20.30 sıralarında serbest bırakılan Cihan Gün’ün ilk sözleri “Tahliye olduğuma sevinemiyorum” oldu. Gün, şunları söyledi: “Üç gün boyunca arkadaşımıza (Engin Ceber) gösterilen muamele bana da gösterildi. Gerçekleşen işkenceye şahit olduk. Üç gün boyunca aynı karantinada tutulduk. Aynı polis merkezinden ve aynı jandarma noktasından geçtiğimiz için aynı muameleyle hepimiz karşılaştık. Bacağıma demirle vuruldu. Bırakıldığıma sevinemiyorum.” Gün, diğer tutukluların da aynısı olmasa bile benzer muameleler gördüğünü söyledi.

‘Suçlular hemen tutuklanmalı’
Gün’ün avukatı Oya Aslan, Adalet Bakanının özür dilemesinin bir anlam ifade etmediğini söyledi. Aslan, “Görevden uzaklaştırma yeterli değil, suçlular derhal tutuklanmalı. Bir yandan özür dileniyor bir yandan da dosya gizleniyor” dedi.

  • Paylaş:
alternative title

YORUMLAR