Serkan Ocak

Loading

Travel Blog

'Torpido' boğazda yüzecek

Dünyaca ünlü yüzücü Ian Thorpe, Boğaziçi Kıtalararası Yarışları için İstanbul'a gelecek. Biz de organizasyon öncesi 'Torpido'ya sorularımızı yönelttik.

04 Temmuz 2013

Dünyanın en iyi sporcusu unvanına sahip olan ve halen dünyada kırılması güç rekorları elinde bulunduran Avustralyalı yüzücü Ian Thorpe, İstanbul Boğazı’nda yüzecek. Bu pazar yapılacak Boğaziçi Kıtalararası Yarışları için Türkiye ’ye gelecek olan Thorpe’la yarış öncesinde konuştuk. Bilinenin aksine yüzmeyi bırakmadığını anlatan Thorpe, şu anda hazırlık içinde olduğunu söyledi.
2012 Londra Olimpiyatları’na katılmamak kendi tercihiniz miydi?
Pek değil, oraya gidebilmek için hazırlanmaya yeterince vaktim olmadı.
İnsanlar yüzmeyi bıraktığını düşünüyordu. Yeniden form tutuyor musunuz?
Evet şu anda hazırlık içindeyim ancak omuzum biraz problem çıkarıyor. Müsabakalardan bağımsız olarak suda olmayı ve yüzmeyi seviyorum.
Hazırlandığınız herhangi bir müsabaka var mı?
Yüzmeye geri dönmek, hangi müsabakaya katılacağımdan daha önemliydi.
Türkiye’ye daha önce geldiniz mi? Neler hissediyorsunuz?
Hayır gelmedim, ilk kez gideceğim için de çok heyecanlıyım.
Boğazdaki yarışa katılıp bir kıtadan diğerine yüzecek misiniz?
Maalesef hayır. Omzumdaki küçük bir problem sebebiyle bu mümkün olmayacak. Ama mutlaka boğazda suya gireceğim. İki kıta arasını ileride mutlaka geçmek isterim. 

‘6 yılda 1 numara olduk’ 

Türkiye’deki yüzücülerin dünya ölçeğinde bir başarısı olduğunu düşünüyor musunuz?

Henüz değil, ama insanlar bunu başarmak için çok çalışıyorlar.
Türkiye’de yüzmenin gelişmesi için neler yapılmalı, tavsiyeleriniz?
Küçük yaştaki sporcular için güçlü ve kapsamlı yüzme programları çok önemli. Öncelikle insanlar suda rahat ve güvende olmalılar. Bunların içinden üst kategoriler içinde yüzecekler yetişirse çok iyi olur. Bu programların amacına ulaşması uzun yıllar alabilir ama bu her yerde mümkün. Avustralya’da Kieren Perkins öncülüğünde Avustralya takımı 6 yıl içinde dünyanın 1 numarası haline geldi.
Michael Phelps ve onun başarıları hakkında ne düşünüyorsunuz? Hedefleriniz arasında Phelps’i geçmek var mı?
Michael Phelps’in ne kadar büyük bir yüzücü olduğu şüphesiz. Kendisine karşı çok nadir yarıştım ancak arkadaşız ve ailelerimiz birbirine çok yakın. Her ikimizin annesi de öğretmen ve karşılaştıkça birlikte vakit geçirmekten keyif alıyoruz.
Türkiye’deki Gezi Parkı olaylarından haberiniz oldu mu, bu konuda ne düşünüyorsunuz?
Brezilya gibi birçok ülkedeki olayları biliyorum. Dünyadaki haberleri takip etmeye çalışıyorum. Her ne kadar tüm detayları bilmesem de Türkiye’deki sorunlardan haberdarım. Bu olayların altında yatan sorunların en doğru şekilde ele alınarak çözülmesi gerektiği düşüncesindeyim.

OLİMPİYATLARDA 5 ALTIN KAZANDI

Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği tarafından 2001’de Dünyanın En İyi Sporcusu seçilen Thorpe’un, kariyeri ödüllerle dolu. TMOK’nin davetlisi olarak bu yıl 6-7 Temmuz’da 25.’si düzenlenecek olan Boğaziçi Kıtalararası Yarışları için İstanbul’a gelencek Thorpe, boğazda gösteri amaçlı yüzecek. Rekor seviyede katılım olan boğazdaki yüzme yarışlarında 1500’den fazla yüzücü yarışacak.

  • Paylaş:
alternative title

YORUMLAR