Serkan Ocak

Loading

Travel Blog

Özkan'dan 'siyasi komplo teorisi'

25 Eylül 2008

İSTANBUL - Biri kurduğu oluşumla; diğeri belediye başkan adaylığıyla siyasete girmeye hazırlanırken Ergenekon sekizinci dalgasına yakalanan iki politikacı;  Tuncay Özkan ve eski Esenyurt Belediye Başkanı Gürbüz Çapan, dışarıya mesaj gönderdi: Siyasi komplo kuruldu. Özkan, kuruluş aşamasına getirdiği hareketini, Çapan’sa Esenyurt’ta belediye başkan adaylığını engellemek üzere operasyon yapıldığını öne sürdü.
Ergenekon soruşturmasının sekizinci dalgasında gözaltına alınan 13 zanlı İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Şube’de tutuluyor. İstanbul’da gözaltına alınanlardan Şafak Akbaş, Yıldırım Başaran ve Mustafa Tavşa’nın Adli Tıp çalışanı olduğu öğrenildi.  Zanlıların avukatları dün Vatan Caddesi’ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü yerleşkesine geldi. 

Tam aday olacakken...
Gürbüz Çapan’ın avukatı Turan Öztürk, Çapan’ın Ergenekon’un finansörü olduğu yönündeki iddianın gerçekdışı olduğunu belirterek, daha önce tutuklanıp sağlık gerekçesiyle tahliye edilen İşçi Partili (İP) Ferit İlsever’le görüşmesi nedeniyle işlem yapıldığını söyledi. Avukat Turan Öztürk, Çapan’ın, elindeki Cumhuriyet gazetesi hisselerinin satın alınmasına ilişkin İlsever’le bir görüşmesinden bahsederek, şunları söyledi: “İlsever teklifte bulunuyor. O da, ‘Hayır, benim işim olmaz’ diyor.”
Öztürk, operasyonun, Esenyurt’ta SHP’den yeniden belediye başkan adaylığına hazırlanan Çapan’ı engellemeye yönelik olduğunu öne sürdü.
Bu arada ‘Esenyurt Gençlik Hareketi’ adlı grup Çapan’a destek için Esenyurt Cumhuriyet Meydanı’nda eylem yaptı.

Özkan’a örgüt üyeliği suçlaması
Tuncay Özkan’ın avukatı Ahmet Çörtoğlu, müvekkilinin ‘Ergenekon’a üye olmak’ suçlamasıyla gözaltına alındığını söyledi. Ancak Özkan’ın siyasi tutumundan ötürü kendisine bir komplo düzenlendiği görüşünde olduğunu kaydeden Çörtoğlu, şöyle dedi: “Örgütle hiçbir ilgisi olmadığını, yaşamı boyunca hukuksuzlukla ve demokrasi karşıtlarıyla mücadele ettiğini söylüyor. Kuruluş aşamasına getirdiği bir siyasi faaliyeti engellemek için yapıldığını düşünüyor.” Çörtoğlu, Özkan’ın suçlamalara ilişkin de, ‘Hepsi hayali. Hukuk ve demokrasiden ayrılmadım’ dediğini aktardı.
Müvekkilinin susma hakkını kullanmayacağını belirten Çörtoğlu, Özkan’ın evinden alınanlara ilişkin olarak, “Her insanın evinde olabilecek bilgisayarı ve birtakım CD’ler alınmış.” dedi.  Özkan’ın banka hesapları da incelemeye alındı. Özkan’ın doktoru olan  Mesut Özcan’ın avukatı Gizem Öcalan’sa müvekkilinin de ‘Ergenekon’a üye olmak’tan gözaltına alındığını belirtti.
Bu arada yedinci dalgada ‘Ergenekon’a üye olmak’tan tutuklanan dört teğmen ve bir askeri öğrencinin avukatları tutukluluk haline itiraz etti. Avukatı Yusuf Erikel, teğmenlerin tutuklanmaları nedeniyle yarım maaş aldıklarını, geçici olarak görevlerinden el çektirildiklerini de belirtti.

Saçan’ın altı yıllık istihbaratı
Eski polis şefi Adil Serdar Saçan’ın Organize Suçlar Şube Müdürü olduğu 22 Temmuz 2002’de İstanbul ve Ankara Devlet Güvenlik Mahkemeleri Cumhuriyet Başsavcılıklarına ve Genelkurmay Başkanlığı İstihbarat Başkanlığı’na gönderdiği ilginç bir yazı ortaya çıktı. Yazıda Saçan, Fethullah Gülen ve grubunun son dalgada gözaltına alınan Albay Tanju
Güvendiren’e komplo hazırladığını öne sürüyor. Yazı şöyle:?“Fethullahçı grubun ileri gelenlerinin, örgüt lideri Gülen’in talimatıyla aldıkları karar gereği önümüzdeki günlerde, bu grubun emniyet içerisindeki işbirlikçileriyle birlikte eski Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Atilla Ateş, eski 2. Ordu Komutanı Orgeneral Kemal Yavuz, Genelkurmay Adli Müşaviri Tümgeneral Erdal Şenel, Askeri Yargıtay Üyesi Albay Tanju Güvendiren, Ankara 2 No’lu DGM Başkanı Cumhuriyet Başsavcısı Nuh Mete Yüksel’in karalanması, sindirilmesi yoluyla görevlerinden uzaklaştırılmaya çalıştıkları, X şahıs ile yapılan görüşme sonucu tespit edilmiştir.”

  • Paylaş:
alternative title

YORUMLAR