Serkan Ocak

Loading

Travel Blog

'Başörtüsüne özgürlük getireceğiz'

23 Ağustos 2010

İSTANBUL - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu , referandum mitinglerinin 55. için dün Çağlayan Meydanı’ndaydı. 100 bini aşkın bir kalabalığa seslenen Kılıçdaroğlu, türbanı özgür kılacaklarını söyledi. Erdoğan’a 12 Eylül Anayasası için ne oy verdiğini soran Kılıçdaroğlu kendisinin ‘Hayır’ oyu verdiğini söyledi. Kılıçdaroğlu, Erdoğan’a “12 Eylül’de kaç yaşındaydın? Ne yaptın? Hapse mi düştün? Karakola mı düştün? İfade mi verdin? İşkence mi gördün? 30 yıldır sesin çıkmadı. 12 Eylül’ün acısını sömürmek için çıktın ortaya” diye yüklendi.
“İnançlarımızı sömürüp bizi kandırdılar” diyen Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:  “58 ili gezdim, 150’nin üzerinde ilçeye gittim.Tek umudum sizlersiniz. Bu ülkede herkesin yüzü gülmeli. Siyasette ahlak istiyoruz. Kardeş kavgasını, terörü biz engelleyeceğiz. Söz veriyorum türbanı da biz özgür kılacağız. Benim adım Recep değil, Kemal. Halkın Kemal’iyim. Söz veririm, sözümün de arkasında dururum.”
Kılıçdaroğlu, Erdoğan’a canlı yayında karşı karşıya gelmeyi önererek, “Çıkıyor meydanlara CHP’ye, İnönü’ye çatıyor. Sen bırak tarihi, erkeksen benimle uğraş, çık karşıma konuşalım seninle. Yalnızca Anayasa’yı konuşacağız. Erkeksen çık karşıma.”
“Recep beyin bir unvanı daha var” diyen Kılıçdaroğlu, “Şantajcı Recep, ‘bitaraf olan bertaraf olur’ diyor. Kimsin sen? Kendini ne sanıyorsun, sen kral mısın, padişah mısın? İmparator musun? Kimsin sen? Hem demokrasiden, özgürlükten bahsedeceksin sonra da işçiye emekliye, memura ‘Bitaraf olmayacaksın taraf olacaksın, yoksa ben seni bertaraf ederim’ diyeceksin” şeklinde konuştu. 

  • Paylaş:
alternative title

YORUMLAR