Serkan Ocak

Loading

Travel Blog

Körfez'in 'kirli' sularında muhteşem güzellik

İzmit Körfezi'nin 'kirli' diye bilinen suları, güzelliklerini objektiflere sergiledi. Körfezin ilk 'deniztavşanı' da DESSAT sergisinde yer aldı.

28 Şubat 2014

Kocaeli’nde Türkiye ’de sanayi bölgesi olarak bilinen ve yıllardır ‘kirli’ olduğu belirtilen Körfez’in altındaki canlı yaşamı ile ilgili ilk kez bir sergi açıldı. Sergide Körfez’de ilk kez görülen bir deniztavşanının fotoğrafı da yer aldı.
İzmit Değirmendere’de yaşayan emekli askerler Rıza Taşkın ve İlker Acar, yıllardır hobi olarak çektikleri sualtı fotoğraflarını Ford Otosan Gölcük Kültür ve Sosyal Yaşam Merkezi’nde sergiledi. Aynı zamanda Değirmendere Sualtı Topluluğu’nda (DESSAT) dalış eğitmeni olarak çalışan Taşkın ve Acar’ın çektiği 26 fotoğraf Körfez’deki sualtı canlılığı hakkında da fikir veriyor. Fotoğrafların tamamı İzmit Değirmendere’de çekildi. Acar’a göre bu serginin en büyük amacı, Değirmendere’de sualtındaki yaşamı göstermek. Suyun bir yaşam kaynağı olduğunu hatırlatan Acar, “Burası sanayi bölgesi. Herkes ‘Su çok kirli’ diyor. Suda yaşam olur mu olmaz mı diye düşünüyorlar. Bunu anlatmak için sergi yaptık. Eğitimlerden fırsat bulup çektiğimiz fotoğraflardan oluşuyor. Değirmendere’nin sualtı yaşamına ilişkin daha önce böyle bir sergi yoktu” dedi. 

  • Paylaş:
alternative title

YORUMLAR