Serkan Ocak

Loading

Travel Blog

Ve Marmaray ilk 'resmi' seferini yaptı

İstanbul'da Asya ve Avrupa yakaları arasında raylı sistemle toplu ulaşım sağlayacak olan Marmaray Tüp Geçiş Projesi'nin açılış törenine, bugüne kadar görülmemiş kalabalıkta bir protokol katıldı. Başbakan Erdoğan Marmaray'ın 15 gün boyunca ücretsiz hizmet vereceğini söyledi.

29 Ekim 2013

İSTANBUL – İstanbul’da Asya ve Avrupa yakaları arasında raylı sistemle toplu ulaşım sağlayacak olan Marmaray Tüp Geçiş Projesi’nin açılış törenine, bugüne kadar görülmemiş kalabalıkta bir protokol katıldı.
 
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Tayyip Erdoğan ’ın dışında Japonya Başbakanı Shinzo Abe, Romanya Başbakanı Traian Basescu, Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud ve 10’u aşkın bakan ile onlarca milletvekili ve çok sayıda üst düzey bürokrat açılışa katıldı.

Açılışın yapıldığı alanda güvenlik önlemleri de en üst seviyede. Denizden, havadan ve karadan alınan yoğun güvenlik önlemleri için çok sayıda güvenlik gücü görev yapıyor.

Meydana kurulan platformda protokol konuşmaları Kadir Topbaş’ın konuşmasıyla başladı. Üsküdar meydanının neredeyse tamamı açılış törenini izlemeye gelen insanlarla dolu. Üsküdar’a inen tüm yollar, sabah saatlerinden itibaren araç trafiğine kapatılmıştı.

Kalabalık arasında ‘Asrın lideri Başbakan Erdoğan ’ pankartı açıldı. Açılış konuşmalarının hemen öncesinde gösterilen videoda ise Yenikapı’da yapılan kazılara vurgu yapıldı. İstanbul tarihinin 8500 yıl öncesine dayandığının, bu kazılarla ortaya çıktığı hatırlatıldı.

Marmaray açılış töreninde, Ulaştırma Bakanı Binalı Yıldırım’ın ardından Başbakan Erdoğan bir konuşma yaptı.

  • Paylaş:
alternative title

YORUMLAR