Serkan Ocak

Loading

Travel Blog

Sırrı Süreyya Önder: Gezi'nin hafızası 'Dayanışma Çadırı'nda kalacak

BDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder de BDP'nın bayrak ve flamalarını kaldırdığı an Gezi Parkı'ndaydı. Önder, Alınan ortak kararla ilgili açıklama yaptı.

15 Haziran 2013

Taksim Dayanışması’nın Gezi Parkı’ndaki direnişçiler arasında yapılan forumlar neticesinde ortaya çıkan flama ve bayrakların, barikatların, çadırların kaldırılması kararı uygulamaya başlandı. Önce siyasi partilerin bayrakları indirildi, barikatlar kaldırıldı. ‘Gezi Parkı nöbeti’ Taksim Dayanışması’nın ortak çadırında devam edecek.

BDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder de BDP’nın bayrak ve flamalarını kaldırdığı an Gezi Parkı’ndaydı. Önder, Alınan ortak kararla ilgili şunları söyledi:

“HDK olarak, dayanışmanın da büyük bir oranda ortaklaştığı fikir şu oldu: ‘Bir tek dayanışma çadırı düzenleyelim. Tüm etkinliklerimizi bu ortak platform üzerinde yapalım ve uyandırmış olduğumuz bu demokratik farkındalık, itiraz ve direniş kültürünü Gezi Parkı dahil hayatın her alanına barışçıl ve demokratik özü kaybetmeden yaygınlaştıralım.’ Bunun ilk adımı bayrak ve flamaların kaldırılmasıydı. Bunu, BDP’liler kendi aralarında değerlendirdiler, HDK’liler kendi aralarında değerlendirdiler. Saat 15.00’da kaldırmaya karar verdiler. Bu karara katılmayan birkaç siyasi oluşum da var.”

Bu kararların Gezi Parkı’nda direnişin bittiği gibi algılanmaması gerektiğini belirten Önder, şöyle devam etti: “Ancak vicdanlarda yaratılan meşruiyet duygusunu da yitirmemeye özen gösterilmeli. Devletin bu konuda, özellikle arkadaşlarımızın canına kıyanlar, yaralayanlarla ilgili yürüteceği tutum, sürecin bundan sonrası için çok belirleyici olacaktır. Bu konuda gevşeklik, oyalama ya da gayri ciddi tutum belki eskisinden daha büyük bir itirazı ateşleyecektir.”

Dayanışma ile ortak karar veren siyasi parti, örgüt gibi oluşumların, çadırlarını zamanla kaldıracağını belirten Önder, “Demokratik etkinliklerin yapıldığı ve Gezi Parkı anısının ve hafızasının yaşatıldığı bir yer olarak ortak Dayanışma Çadırı kalacak” dedi.

Önder, ayrıca İstanbul ’da tüm görüşmelerini yaptıktan sonra Ankara ’daki olaylarda polis tarafından vurularak hayatını kaybeden Ethem Sarısülük’ün cenazesi için Ankara’da olacağını söyledi.

Kızılay Meydanı’nda 1 Haziran günü düzenlenen Gezi Parkı’na destek eyleminde başına isabet eden mermiyle hayatını kaybeden Ethem Sarısülük’ün cenaze töreni, yarın 12.30’da Ankara’da yapılacak

  • Paylaş:
alternative title

YORUMLAR