Serkan Ocak

Loading

Travel Blog

Gülaltay: Eymür'ü kim deşifre ettiyse, sonu hep Yeşil gibi oldu

Ergenekon davasının sanığı TİT'çi Semih Tufan Gülaltay, Yeşil'le son konuşmasını anlatırken, Mehmet Eymür'ü suçladı: Yeşil'le buluşacaktık, gelmedi. Eymür'den rahatsızdı

30 Aralık 2008

İSTANBUL - Ergenekon davasının 34. duruşmasında çapraz sorgusu yapılan TİT’çi (Türk İntikam Tugayı) Semih Tufan Gülaltay, ‘Yeşil’ kod adlı Mahmut Yıldırım’la son kez, Arnavutköy’de bir restoranda buluşacağını ancak o buluşmaya gelmediği gibi bir daha da hiç ortaya çıkmadığını söyledi. Gülaltay, ‘gerçeklerin ortaya çıkması için’ eski MİT Kontrterör Dairesi Başkanı Mehmet Eymür ve yardımcısı Cemal Alparslan Ertuğ’un yargılanması gerektiğini öne sürdü.
Gülaltay, sorguda ‘küresel örgütün Türkiye’deki beyin takımı’ dediği Eymür’ün devlet imkânlarını kötüye kullandığını ve birçok cinayetin faili olduğunu iddia etti. İddialarının, “Tanıyorum” dediği, ‘Yeşil’ kod adlı Mahmut Yıldırım’la ilgili bölümü ilginçti:
“Yıldırım, Eymür’ün yoldan çıkmış olduğunu söylemişti. Muhtemelen Eymür onu da takip ettirdiği için aramızdaki münasebetten rahatsız oldu. Arnavutköy’de bir restoranda buluşacaktık. Ankara’dan yola çıktı. O gece kayboldu. O geceden sonra kimse kendisinden haber alamadı. Eymür’ü kim deşifre ettiyse, hep şaibeli şekilde ölmüş, Yıldırım gibi cenazesi bulunamamıştır.”
Davanın kilit ismi, halen Kanada’da bulunan Tuncay Güney’in Yozgat Cezaevi’nde kendisini ziyarete geldiğini de anlatan Gülaltay, şunları söyledi:
“Güney, savcılıktan özel izinle cezaevi savcısının refakatıyla geldi. Görevli binbaşı olarak geldiğini söylediler. Binbaşı olacak yaşta değildi, şüphelendim. Devre arkadaşlarını sordum. Veli Küçük tarafından gönderildiğini, Özel Harpçi olduğunu söylüyordu. Ancak elleri manikürlüydü. Sert konuştum, gitti. Burada öğrendim ki Güney’i Veli paşa göndermemiş.”
Gülaltay, cezaevindeyken ailesine Muzaffer Tekin’in baktığı iddialarını da yalanladı. Mehmet Fikri Karadağ’la, cezaevinden çıktıktan sonra 2002 yılı sonunda Tekin vasıtasıyla tanıştığını, 2004 yılından sonra görüşmediklerini belirten Gülaltay, emekli Orgeneral Şener Eruygur’la da, Ulusal Birlik Platformu kurulması sırasında tanıştığını söyledi. Gülaltay, emekli Orgeneral Hurşit Tolon’la tanışmasını da, “Küçükyalı’da özel büroma geldi. Tolon paşa, ulusalcı yapılanma içindeydi, bir heyetle görüşme yaptık” diye anlattı. 

‘Eymür’e suç duyurusu’
Gülaltay’ın avukatı Erkut Şahin, müvekkilinin Mehmet Eymür ve Cemal Alparslan Ertuğ’a ilişkin ciddi iddialarda bulunduğunu hatırlatarak, mahkemenin bu konuda suç ihbarında bulunması gerektiğini belirtti.
Öte yandan sanıklardan emekli astsubay Orhan Tunç da  Hava Kuvvetleri Komutanlığı’ndan MİT’e geçiş yaptığını ve üç yıl burada çalıştığını belirtti.  Tunç, Ergenekon sanıklarından Ümit Sayın’ın kendisini her gün aradığını, Sayın’ın çok evhamlı fakat aynı zamanda çok bilgili olduğunu belirtti. İddianamede, Ergenekon’un Balıkesir ve Çanakkale faaliyetlerini yürütmekle sorumlu tutulan Tunç, iddiaları reddetti. 

  • Paylaş:
alternative title

YORUMLAR