Serkan Ocak

Loading

Travel Blog

Uludere olayı zulümdür

Radikal.com.tr'de Canlı Yazıişleri'ne katılan AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu "Uludere'de katliam yapıldı. Bu bir zulümdür" diye konuştu.

21 Aralık 2012

AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu, radikal.com.tr’de ‘Canlı Yazıişleri’ne katıldı. Radikal okurları sordu, Babuşcu yanıtladı: Radikal’in yazıişleri toplantısına katılarak Radikal okurlarının sorularını yanıtladı. Uludere olayı hakkında ne düşünüyor, il başkanlığı ne zaman bitecek, İstanbul Büyükşehir Belediyesi adayı nasıl belirlenecek? Cemevleri ibadethane mi? Sarıgül aday olursa seçimi kazanabilir mi? İşte Babuşcu’nun yanıtları:
ULUDERE OLAYI: Uludere’nin zulüm olduğu konusunda her birimiz hemfikiriz. Hâlâ olayla ilgili kim, nasıl, ne zaman, hangi emirle verildiğine dair soruşturma, araştırma devam ediyor. Ben bir insan olarak hangi gerekçeyle olursa olsun, orada bir zulüm yapıldığının mahiyetini değiştirmeyeceğini düşünüyorum. Hiçbir şey Uludere’de bir katliam olduğu gerçeğini ortadan kaldırmaz. Türkiye ’nin yakın geçmişinde pek çok Uludere gibi hadiseler yaşanmıştır. Soruşturmanın şimdiye kadar sonuçlandırılması gerekirdi. Neden bu kadar uzadı bu soruşturma diye insanlar tepki duyuyor. Ben de bu soruyu kişisel olarak soruyorum. Ancak sürenin uzaması bu olayın açığa çıkmayacağı anlamına mı gelir kaygısını taşımadım. AK Parti iktidarı hiçbir olayı örtbas etmez. Her halükârda özür dilenmesi gerekiyor. Bu olayı kesinlikle kınıyorum.
SİYASETTE ÜSLUP: CHP ’nin grup toplantıları insanlara bıkkınlık verecek kadar sığ durumda. Muhalefetin söylemi sıradan ve sığ olduğu için bazen ona verdiğiniz cevap bile maalesef sıradanlaşabiliyor. Sayın Kılıçdaroğlu ’nun Türk siyasi tarihinde bugüne kadar yalanı, iftirayı, karalamayı en çok ve en sıradan kullanan bir lider olarak görüyorum.
İL BAŞKANLIÐI: Bir dönem daha il başkanlığı yapabilirim ancak yapmayacağım. 2015’ten sonra partim bana başka bir görev verirse elbette ki o görevi yapmaya devam edeceğim.
BAŞBAKAN RACONU: Tarihi figür ve olaylarla ilgili bir film yapıyorsanız hassas davranmanız gerekir. Biz böyle bir Kanuni tanımıyoruz. Sayın Başbakan’ın ömrü siyaset içinde geçmiş olsa bile halen siyasi reflekslerle hareket etmeyen bir siyasetçi. Olaya çok insani bir tepki koyuyor. Siyaseten herkesi idare eden bir tutum, sayın Başbakan’ın raconuna uymuyor.
ÇAMLICA CAMİİ: Çamlıca Camii bittiğinde çok güzel olacak. Sultanahmet Camii’nin kopyası olmasa daha iyi olurdu. Sanat olarak tartışılabilir. Başbakanımızın ‘Ben istedim oldu’ gibi bir tavrı yok. Algıyı bu toplum kendisi oluşturuyor. ‘Tek adam’ eleştirisi sıradan, basit değerlendirmelerdir.
CEMEVLERİ : Cemevleri ibadethane değildir. Alevilik farklı bir din değildir. İslamiyetin içinde kültürel bir zenginliktir. Bunun için Cemevi ibadethane olmaz. AK Parti’li belediyeler cemevlerine destek oluyor. Bizim dönememizde 329 cemevi yapıldı. Alevilerle ilgili hiçbir önyargımız yok. Öyle bir algı oluşsun diye birileri uğraşıyor. Alevi seçmenle ilgili diyalog zeminini en zorlayan parti AK Parti’dir. Seçmen profilleri içinde AK Parti’ye en az destek verenler Alevilerdir.
BÜYÜKŞEHİR ADAYI: Biz İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayımızı zamanı gelince açıklayacağız. Bu Topbaş da Olabilir başkası da. Buna teşkilat karar verecek. CHP’nin adayı Mustafa Sarıgül ya da Gürsel Tekin bizi zorlamaz. Hangisi karşımıza çıkarsa çıksın. biz kazanırız. Kılıçdaroğlu, kılıç gibi geldi, karton gibi gitti. Şimdi Sarıgül, sarı gelir pembe döner. Sarıgül’ün başarısı iletişim, yoksa Şişli’ye yaptığı birşey yok. Sarıgül sözünün kölesi olan bir siyasi değil. İlçe belediye başkanlarımızla ilgili araştırma yaptırdım. İletişim noktasında sorunları olanlar var. Üç dönem kuralı belediye başkanları için de geçerli.
MASLAK AYAZAÐA: Maslak’ı Sarıgül’ün elinden almış değiliz. Ayazağa ve Maslak’ın ilçe değişiminde oy hesabı yok.
TAKSİM PROJESİ: Taksim projesi tamamlanınca çok güzel olacak. Eminim kışla alanı içinde çayınızı kahvenizi içerken iyi olmuş diyeceksiniz.
YÜZDE 10 BARAJI: Türkiye’de yüzde 10 barajı ve demokratikleşme yolundaki engelin ortadan kaldırılması yeni anayasa ile mümkün.

Sarı gelir pembe döner

Radikal.com.tr’de Canlı Yazıişleri’ne katılan AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu, CHP ve Sarıgül’e meydan okudu. Kılıçdaroğlu, kılıç gibi gelip karton olarak döndü. Şimdi Sarıgül aday olur, sarı gelir, pembe döner” dedi.

  • Paylaş:
alternative title

YORUMLAR