Serkan Ocak

Loading

Travel Blog

Tutuklu polis ve yedi arkadaşı: Güney Tuna'yı biz dövmedik

Bacağı kırık ve beyin kanaması geçirmiş halde ailesine teslim edilen Güney Tuna'ya parkta müdahale eden polisler 'Biz dövmedik' diyor!

07 Ekim 2009

İSTANBUL - Avcılar’da 21 yaşındaki üniversitesi öğrencisi Güney Tuna’nın dövülmesiyle ilgili adliyeye sevk edilen 23 yaşındaki polis memuru Mustafa Bağcı, ‘kasten yaralama’ suçundan tutuklandı. Bağcı ve beraberinde ifadesi alınan yedi polis Tuna’yı darp ettiklerini kabul etmedi. 
Avcılar’da 3 Ekim akşamı bir parkta arkadaşlarıyla gitar çalıp içki içen Tuna, ‘içki içmeyin’ ikazına uymadığı için polisler tarafından elleri kelepçelenerek darp edilmişti. Karakola götürülen Tuna’ya ‘darp edilmedim’ yazılı bir de tutanak imzalatılmıştı. Olay sonrasında Küçükçekmece Savcılığı jet soruşturma başlatmış, İçişleri Bakanlığı da olayı araştırmak üzere üç müfettiş görevlendirmişti.
Cumhuriyet Savcısı Orhan Kapıcı, önceki gün Tuna’yı öldüresiye döven polislerin ve tanıkların ifadesini aldı.
Tutuklanan polis Bağcı’nın ifadesine göre olay şöyle gerçekleşti: “Parkta birçok şahıs alkol alıyordu. İçki içmemeleri ve çevreyi rahatsız etmemeleri konusunda uyardık. 15 dakika sonra tekrar geleceğimizi söyledik. Güney Tuna’nın masasında oturanlar alkol almaya devam ediyordu. Kimliklerini istedik. Tuna, ‘Sen kimsin kimliklerimizi istiyorsun, bize ne karışıyorsun, alkol almamıza sen karışamazsın’ dedi. Tuna, Samet arkadaşıma tekme salladı.”
Polis Samet Durmaz ise olayı benzer bir ifadeyle anlattı. Ancak Güney Tuna’nın tekmesinin kendisine isabet etmediğini söyledi. Polis Durmaz, Muhammet ile birlikte Tuna’yı kollarından tutarak etkisiz hale getirdiğini anlatarak, “Parktan dışarı çıktık. Şahsın götürülmesi için telsizle ekip istedik” demekle yetindi. 

Sapasağlam teslim edilmiş!
Diğer polisler de dayak konusunda herhangi bir şey anlatmadı. İfade veren polisler benzer ifadeler kullanak, Tuna’nın ailesinin olay sonrasında karakola geldiğini, kendilerine ‘O kadar güzel ekibiniz var ki, oğlumu bana sapasağlam teslim ettiniz’ dediğini tekrarladı.
Tanık olarak ifadesi alınan Tuna’nın arkadaşı Mustafa Söylemez’se olayı şöyle anlattı: “Güney’in masaya doğru yıkıldığını gördüm. Arkasından Samet isimli polis arkadaşı Muhammet’e ‘Bir şey yapma sadece kelepçe’ tak dedi. Muhammet isimli polis Güney’i kollarından tutup yere savurdu. Bu sırada kafası taşa çarptı... Altı Yunus polisi daha geldi. Polisler teker teker Güney’e vuruyordu. Güney ile birlikte polis otosuna bindirdiler. Biz daha hareket etmeden bir Yunus polisi kapıyı açıp Güney’e birkaç yumruk vurdu.
Savcı, polislerden Mustafa Bağcı’yı nöbetçi mahkemeye sevk etti. Bağcı ‘kasten yaralama’ suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi. Hayati tehlikeyi atlatan Tuna’nın kırılan bacağı alçıya alındı. Tuna, halen Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde tedavi görüyor. (Radikal)

  • Paylaş:
alternative title

YORUMLAR