Serkan Ocak

Loading

Travel Blog

İnsan mağduru 'Masum'un hakkını kim arayacak?

İzmir'de köpeğe tecavüz ederken yakalanan zanlı 'Belsoğukluğunu tedavi için yaptım' derken, 'Masum'un avukat sahibi ceza davası açmaya hazırlanıyor

20 Mart 2010

İSTANBUL - İzmir’de ‘Masum’ adlı köpeğe tecavüz zanlısı Mustafa Ataş, “Yabancı bir kadınla ilişkiye girdim. Belsoğukluğu oldu. Arkadaşlar, ilacın bir köpekle ilişkiye girmekle olduğunu söyledi” diye ifade verip 300 TL para cezasıyla kurtulurken, köpeğin sahibi ve sivil toplum örgütleri, hayvan haklarının yasal güvence altına alınması için harekete geçti. Masum’un sahibi avukat Senem Avcı, zanlının TCK’nın ‘mala zarar verme’ maddesine göre cezalandırılmasını isteyeceğini söyledi.
İzmir Güzelbahçe’de yaşayan avukat Senem Avcı’nın hafta başında ‘Masum’ adlı çoban kırması köpeği kayboldu. Çevredeki metruk yerleri dolaşan Avcı, boş bir mermer atölyesinde Mustafa Aktaş’ın köpeğine tecavüz ettiğini tespit ederek, polise yakalattı. Gözaltına alınan işsiz Aktaş, ifadesinde şunları dedi:
“Yabancı uyruklu bir kadınla ilişkiye girdim. Birkaç gün sonra rahatsızlandım. Durumu anlattığım arkadaşlarım, ‘Belsoğukluğu olmuşsun. Senin ilacın bir köpekle ilişkiye girmek’ dediler. Ben de utandığım için doktora gidemedim. Tenha bir yerde bir köpekle ilişkiye girerim diye kafamda tasarladım. Güzelbahçe’de sitelerde bir köpek gördüm. Yanıma çağırdım. Başını okşadım. Köpeği severek biraz ilerideki boş mermer atöylesine götürdüm. Kapıyı kapattım. Bir sefer ilişkiye girdim...”
Dört yaşındaki Masum hamileydi. Bu olayın ardından karnındaki yavruları ölürken rahmi de alındı. Olayın faili Altaş ise polise ifade verdikten sonra serbest bırakıldı.
Köpeğin sahibi Senem Avcı, bu durumda sadece 300 TL para cezası verilebildiğini belirterek şöyle dedi:
“Bu köpek sokak hayvanı olsaydı o zaman para cezası verilebilirdi. Ancak Masum’un sahibi var. Köpeğim evden çalındı. Zarar verildi. Türk Ceza Kanunu’na göre, ‘mala zarar vermek’ suçundan cezalandırılması için talepte bulunacağım. Hayvan hakları yasal güvence altında değil.”
Bir grup hayvansever de İzmir Adalet Sarayı’nın önünde yaptığı açıklamada hayvan haklarının yasal güvenceye alınmasını istedi.

  • Paylaş:
alternative title

YORUMLAR