Serkan Ocak

Loading

Travel Blog

Bir bayrak krizi de VIP tribününde

Ermeni gazeteciler tribünde ülkelerinin bayrağını açmak isteyince ufak çaplı bir kriz yaşandı. Ufak bir grup buna engel olmak istese de polisler Ermeni bayrağına izin verdiler

15 Ekim 2009

* Ermeni gazeteciler maçı ‘misafir takım’ bölümünden izledi. Ancak VIP tribünlerin iki kısmının ayrıldığı bu bölmede Türk gazeteciler ve çok sayıda davetli Türk izleyiciler de bulunuyordu. Maçını hemen başında Ermeni gazeteciler, Ermenistan bayrağını açmak istedi. Bunun üzerine TFF yetkilileri, gazetecilere bayrak açmamaları ve tezahürat yapmamaları yönünde uyarıda bulundu ve bu girişime engel olmak istediyse de neredeyse her sıranın başında oturan sivil polisler, ‘Ermeni bayrağının açılabileceği’ uyarısını yaparak Ermeni bayrağının açılmasını sağladı.
* Maçın 54. dakikasında Ermenistan’dan gelen gazetecilerin bulundukları tribünde bayrak açmasına seyirciler tepki gösterdi. Bu yüzden Ermeni gazeteciler de tribünden ayrılarak dışarı çıkmaya başladılar. Ermeni gazeteciler, bu arada seyircilerin Türk bayrağı açmasına da tepki gösterdiler.
* Bursalı Teksaslılar, maç başında ‘Sarı Gelin’i söyleyeceğini ve bunun için bir haftadır taraftarla çalıştıklarını söyledi. Ancak Sarı Gelin maç boyunca söylenmedi. Bunun yerine Bursasporlular her maç yaptıkları gibi ‘Odam Kireç Tutmuyor’u söylediler.

‘Ayağa kalkmayan Ermeni olsun’
* Ermeni gazetecilerden Levon Barseghyan atmosferi çok iyi bulduğunu söyledi. Petros Ghazaryan ise tek amaçlarının ilk yarım saat içinde gol yememek olduğu söyledi ancak bu beklenti gerçek olmadı. 
* Maç boyunca küfür yoktu. Ancak bir ara ‘Ayağa kalkmayan Ermeni’ olsun Sloganları söylendiyse de 3-4 tekrarın ardından kısa süre de sona erdi. Bir ara kale arkasından ‘Azerbaycan’ tezahüratları duyuldu ama kısa sürdü.

‘Dost olalım, dost kalalım, ama maçı da alalım’
Maç, Türkiye ve Ermenistan  2010 Afrika Dünya Kupası’ndan elendiği  için iddialı olmasa da Bursa’da politik zirve havası yaratmaya yetmişti.
Kentte olağanüstü güvenlik önlemleri alınırken, Bursa’nın her tarafında binlerce polis görevliydi. Maçtan bir gün önce yapılan gösteriler ve ‘Sarkisyan gelmesin’ sloganları dün susmuştu.  Bazı küçük protesto gösterileri dışında hareket yoktu. Maç öncesinde stadın çevresinde de alınan önlemler nedeniyle büyük bir sükûnet vardı.
En büyük sorun maça girmek isteyenlerin bilet bulamamasıydı. Lise 2. sınıf öğrencisi Hüseyin Odabaşı, “Üç gündür okula gitmiyor, sabah akşam bilet arıyorum.  Maçta olay çıkmaz. Ermenileri
güzel ağırlayacağız” diyordu. Ersin Demirci de, “Biletlerin üzerinde isim yazılı. 20 yıldır Bursa maçlarına gidiyorum, böyle şey görmedim” görüşündeydi. 

‘İlişkilerimiz normalleşmeli’
Ahmet Bodur ise şanslı taraftarlardandı: “Bilet buldum, sevinçliyim. Eski amigoların birinden aldım. Mahalle kıyağı yaptı. Türkiye yenecek ama dostluk kazanacak.”
Biletler Teksas amigolarının sorumluluğundaydı. 6 bin bilet ücretsiz dağıtılırken Teksas Grubu lideri Selim Kurtulan, bilet tedbirlerini şöyle anlatıyordu:
“Bursa’da 3 milyon kişiye bilet veremezler. Sonuçta stat 20 bin kişilik ve dolacak. Taşkınlık olmayacak. Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül’ü çok iyi karşıladılar. Biz de Sarkisyan’ı en iyi şekilde ağırlayacağız. Hep bir ağızdan ‘Sarı Gelin’i söyleyeceğiz.”
Teksas Derneği Başkanı Mehmet Güzelsöz de “Ermenilerle ilişkilerimiz normalleşmeli. Normalin ötesinde dost olmalıyız artık. Biz de bunu göstereceğiz” diyordu.

  • Paylaş:
alternative title

YORUMLAR