Serkan Ocak

Loading

Travel Blog

Ergün Poyraz'dan Ergenekon incileri

26 Kasım 2008

İSTANBUL - Ergenekon duruşmasında ifade veren tutuklu yazar Ergün Poyraz kendisini savunmaya çalışırken, Başbakan Tayyip Erdoğan’a yönelik ağır suçlayıcı ifadelerde bulundu. Öldürülen işadamı Üzeyir Garih’in Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a muhalif olduğunu öne süren Poyraz, “O yaşasaydı Erdoğan Başbakan olamazdı. Ona muhalif olan ya kazaya kurban gidiyor ya da cezaevine gidiyor” dedi. 
Silivri Cezaevi’nde devam eden Ergenekon davasının dünkü 19. duruşmasında Poyraz’ın ‘suçlayıcı’ ifadeleri ve küfürlü konuşması dikkat çekti. Erdoğan için ‘Ergenekon’un çakma savcısı’ ifadesini kullanan Poyraz, “Tayyip Erdoğan muhaliflerini ortadan kaldırıyor. Üzeyir Garih, Erdoğan’a karşıydı. Alparslan Türkeş ve Necmettin Erbakan’a yakındı. Erdoğan’a karşı olan tek Yahudiydi. O yaşasaydı Erdoğan Başbakan olamazdı. Ona muhalif olan ya kazaya kurban gidiyor ya da cezaevine gidiyor” diye konuştu.


Gülen de nasibini aldı

Mahkeme Başkanı Köksal Şengün, sanık Poyraz’a ‘Papa Türkiye’ye geldiğinde Emine Erdoğan’ın Kürşat Tüzmen’in evinde biriyle görüştüğünü, bu kişinin kim olduğunu mahkeme aşamasında söyleyeceğini’ içeren savcılık ifadesini okudu ve açıklamasını istedi. Poyraz’sa, “O zamanda güvenlik gerekçesiyle açıklamadım şimdi de aynı gerekçeyle açıklamıyorum. Recep Tayyip Erdoğan sinir krizi, sara geçirip hastaneye yatırıldığında 6,5 saat kiminle görüştüyse, Tüzmen’in Angora’daki evlerinde de o kişiyle görüştü” dedi.  
Ergün Poyraz, Başbakan ve pek çok AKP’li aleyhinde bilgilerin yer aldığı ‘Musa’nın Çocukları’ adlı kitabını yazmadan önce Erbakan’la görüştüğünü söyledi. İsim vermeden Fethullah Gülen için ‘şeriat çığlıkları atan seyyar vaiz’ diyen Poyraz, Kanada’da yaşayan Tuncay Güney için de ‘homoseksüel haham yamağı’ ifadesini kullandı. Poyraz, Necip Hablemitoğlu’nun ‘Fethullahçılar’ tarafından öldürüldüğünü savundu.
Poyraz emniyette, avukatının bulunmadığı bir esnada, özel bir odada, rütbeli olduğunu tahmin ettiği bir polis memurunun, ‘jandarma veya genelkurmay istihbarat elemanı olduğunu açıklarsa onu davul zurna ile göndereceklerini’ söylediklerini ileri sürerek, “İkisine de ait olmadığımı, Atatürk’ün askeri olduğumu söyledim” dedi.


Avukat hâkimleri kızdırdı

Poyraz’ın avukatı Hüseyin Buzoğlu da duruşmada ilginç savunmasıyla dikkat çekti. Yazar Zihni Çakır hakkında karar verirken Ergenekon için ‘Türklük destanı’ diyen hâkimle ilgili Adalet Bakanlığı’nın soruşturma başlattığını hatırlatan Buzoğlu, “Aklıma ‘acaba sayın mahkeme de tahliye kararı verirsek soruşturmaya uğrar mıyız endişesi mi taşıyor’ düşüncesi geldi” dedi.
Ancak Mahkeme Başkanı Şengün, bu sözlere tepki gösterek, “Bu beyanınızı bu mahkeme zul kabul eder. Mahkemede o düşüncenizi doğrulayacak hiçbir şey göremeyeceksiniz” yanıtını verdi.
Avukat ayrıca, mahkeme heyetine soruşturma sırasında cezaevinde kanserden ölen Ergenekon sanığı Kuddusi Okkır’ın fotoğrafını gösterip, “Okkır’ın tahliyesini reddeden hâkimler bu bakışlara baktı mı?” diye sordu.

  • Paylaş:
alternative title

YORUMLAR