Serkan Ocak

Loading

Travel Blog

Ergenekon'da savunma rekoru

Birinci Ergenekon davası sanığı Alemdaroğlu'nun avukatı, 923 sayfalık savunmasını 10 duruşmadır okuyor. Okuma en az altı duruşma daha sürecek

01 Eylül 2009

İSTANBUL - Danıştay ve Cumhuriyet gazetesine yapılan saldırılarla birleştirilen birinci Ergenekon davasında eski İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kemal Alemdaroğlu’nun avukatı Metin Çetinbaş’ın savunması, 10 duruşmadır devam ediyor.  923 sayfa savunma hazırlayan Çetinbaş’ın savunması en az altı duruşma daha devam edecek.
İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen Ergenekon’un dünkü 108. duruşmasına Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’ne sevk edilen sanık Alparslan Arslan’ın da aralarında bulunduğu yedi tutuklu sanık duruşmaya katılmazken 23 tutuklu, üç tutuksuz sanık hazır bulundu. 
Mahkeme Başkanı Köksal Şengün, Alemdaroğlu’nun avukatı Çetinbaş’a savunmasına devam edebilmesi için söz verdi.  1 Haziran’da savunmaya başlayan Çetinbaş, savunmasının en az altı duruşma daha devam edeceğini belirtti.  923 sayfalık bir metin hazırlayan Çetinbaş, böylece Ergenekon’da en uzun savunma yapan sanık avukatı oldu. 
Diğer sanık avukatları dünkü duruşmada Çetinbaş’ın savunmasına ara vermesini Danıştay sanıklarının savunmasına geçilmesini istedi. Ancak Çetinbaş savunmasını sürdürdü. 

‘İfadem kurgulanarak yazılmış’
Üçüncü davanın tutuklu sanıklarından Özel Kuvvetler’den emekli albay avukat Levent Göktaş koğuş arkadaşı Hayrettin Ertekin aracılığıyla açıklama gönderdi. Göktaş, savcıların ek ifadelerini çarpıtarak tutanaklara geçirdiğini öne sürdü: “İfademde ... öncelikle size Özel Kuvvetler Komutanlığı ile ilgili bazı bilgilerden bahsetmek istiyorum..’ cümlesi tamamen kurgu. Böyle bir davada Özel Kuvvetler Komutanlığı’nın adını zikretmek ile ölmek benim için eşdeğerdir. ‘Ben görevden alındıktan 15 gün sonra çuval olayı oldu, ben bu olayın olabileceğini söylemiştim’ sözü de bana ait değildir.” 


Rektörlerin hapis hatırası
‘Ergekenon’kapsamında tutuklanıp 74 gün sonra baypas ameliyatı için tahliye olan eski Uludağ Üniversitesi  rektörü  Prof. Dr. Mustafa Yurtkuran’ın  (solda), Eski 19 Mayıs Üniversitesi rektörü  Prof. Dr. Ferit Bernay ile volta fotoğraflarını gözünün önünden ayırmıyor. Yurtkuran, “Beraat edeceğime eminim. Ama o güne kadar yaşayabilmek  önemli” dedi.
fotoğraflar: dha 

  • Paylaş:
alternative title

YORUMLAR