Serkan Ocak

Loading

Travel Blog

'Rüşvet aldıysa onu reddederim'

Tutuklanan Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon'un annesi iddialara inanmıyor: "Rüşvet aldıysa onu evlatlıktan reddederim."

07 Haziran 2012

Cezaevinde bulunan Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’a yöneltilen ‘usulsüzlük’ iddiaları arasında Gümbet Pazaryeri ihalesi, otellerden haksız bağış toplama, yıkım yapması gereken oteli yıkmama, iki elektrik ihalesine fesat karıştırma, bir otele yasal işlem yapmaya giden zabıta memuruna ‘geri dön’ talimatı verdiği gibi suçlamalar var. DP’li başkanın annesi Fatma Kocadon, oğlunun tutuklanmasına neden olan rüşvet iddiaları ile ilgili “Rüşvet aldıysa evlatlıktan reddederim” diyor.
Varlıklı bir aileden gelen Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’un annesi Ortakent’te mütevazı bir evde oturuyor. Oğlunun tutukluluğundan beri evi boş kalmıyor. Telefonlar sürekli çalıyor. Anne telefondakilere, “Hiç üzülmeyin. Bodrum’u güzelleştirdi, mükâfatını aldı” karşılığını veriyor. Yüzünden gülümseme hiç eksilmiyor. “Oğlumu Muğla’ya yatılı okula verdim” diyen anne şöyle devam ediyor: “Biz onu Cumhuriyet çocuğu olarak yetiştirdik. ‘Size bir şehir kurduk’ (aile işletmeleri olan Müskebi Otel’i, diğer mal varlıklarını kastediyor) dedim. ‘Ünvan istiyorsan aileden gelen bir unvanın var’ dedim. O kendini Bodrum’a adadı. Siyaseti seçti. Bizim her zaman başımız dik. Cezaevinde ziyarete gittik. Oradakilere spor yaptırıyormuş.”
Fatma Kocadon, en büyük üzüntülerinin ise oğlunun, kızı İpek’in mezuniyetine gidememesi olduğunu söylüyor.
Başkan Kocadon’un kız kardeşi Dilek Kocadon ise uzun yıllar ailenin oteli 160 yataklı Müskebi Tatil Köyü’nü işletti. (Müskebi Ortakent’in eski adı) Dilek Kocadon’la Ortakent’teki bu otelde buluştuk. Dilek Kocadon, “Mehmet istese otelin başına geçer, hiçbir şeye ihtiyacı olmadan yaşardı. Belediye başkanı oldu. Risklerini biliyordu. Nasıl birileri onu sevdiyse, o koltuğa oturmasını istediyse birileri de indirmek istedi” görüşünde.

Zabıtaya ‘geri dön’ dedi, tutuklandı
Mehmet Kocadon’un tutuklanmasına neden olan olaylardan birinin zabıtaya verdiği talimatla ilgili olduğu belirtiliyor. İddiaya göre Kocadon, Bodrumun merkezinde kaçak ek bina yapan bir otele yasal işlem yapmaya giden bir zabıtaya geri dönmesi talimatı verdi. Kocadon’a sorgusu sırasında, zabıtayla bu konuşmasına ilişkin dinleme kayıtları gösterilerek, talimatın nedeni soruldu.
En önemli iddiaların başında Gümbet’e 2009’da yapımına başlanan pazar yeri ile ilgili. Eski pazaryerinin yeniden yapımı için ihaleye çıkıldı. İhaleyi 107 bin TL ile İzmirli ARD firması kazandı. Ancak iddiaya göre ihaleye fesat karıştırıldı.
Ayrıca pazaryeri yapılırken, ‘bağış’ adı altında birçok otelden 10 bin-30 bin lira arasında para toplandığı, bu otellerin özellikle ruhsat ve imar sorunlu otellerden seçildiği, paraların nereye gittiğinin belli olmadığı belirtiliyor. Üç yıllık dinlemenin sonunda hakkında üç sayfalık dinleme kaydı (tape) oluşturulan Mehmet Kocadon’un tutukluluğuna avukatlarınca itiraz edildi.

  • Paylaş:
alternative title

YORUMLAR