Serkan Ocak

Loading

Travel Blog

Velinin SBS rüyası: Bu çukurun derinliği...

08 Haziran 2009

İSTANBUL - İlköğretim sekizinci sınıf öğrencilerinin ardından dün yaklaşık 1 milyon 50 bin öğrenci yedinci sınıflar Seviye Belirleme Sınavı’na (SBS) girdi. 
 Öğrenciler kadar veliler de heyecanlı ve stresliydi. Bazı veliler SBS’yi ‘çocukları çok fazla sterse soktuğu’ gerekçesiyle eleştiridi. Gülay Erkan, kızı Simin’in sınava girdiği Haydarpaşa Endüstri Meslek Lisesi’nin bahçesinde beklerken kızından daha çok strese girdiğini söyledi: “Çocuğu bırakın, gece ben rüyamda sınava girdim. Bir fen sorusu vardı. Yerkürenin en derin çukurlarından birine giriyordum, çukurun derinliği soruluyordu.”
Sevinç İyibakar, kızı Gözde’nin stresten dolayı sınavdan bir gün önce midesine ağrılar girdiğini dile getirdi. Ercan Altıntaş ise oğlunun havacı subay olmak istediğini, bu nedenle sınava çok iyi hazırlandığını belirtti. Ülkü Yaralı, SBS’yi eleştirirken, kızının spor yaptığı için stresli olmadığını anlattı. 

Çok kitap okuyana göre
Uğur Dershaneleri SBS ve ÖSS Koordinatörü Turgay Polat yedinci sınıflara uygulanan SBS’nin özellikle kitap okuma alışkanlığı olan öğrencilere hitap ettiğini belirterek, matematik sorularının zorluk derecesine bakıldığında sınavın ‘başarılı’ öğrenciyle ‘başarısız’ öğrenciyi ayırt edebileceğini söyledi. Polat, sınavın genel anlamda zor olduğu yorumunda bulundu.
İlköğretim altıncı sınıf öğrencileri de 13 Haziran 2009 Cumartesi günü SBS’ye katılacak.  İlköğretim sekizinci sınıf öğrencisi 1 milyon 30 bin aday önceki gün SBS’ye girmişti. Sekizinci sınıfların sınav sonuçları 13 Temmuz’da, altı ve yedinci sınıfların sınav sonuçları ise 31 Temmuz ’da açıklanacak. Sonuçlar, http://www. meb.gov.tr ile http://oges.meb.gov.tr internet adreslerinde ilan edilecek.  Okul müdürlükleri internetten sınav sonuç belgesinin çıktısını alıp imza karşılığı öğrencilere verecek.

  • Paylaş:
alternative title

YORUMLAR