Serkan Ocak

Loading

Travel Blog

Bir Ergenekon cephaneliği daha

Beykoz Poyrazköy'de yapılan kazıda cephanelik bulundu: 10 lav silahı, 10 el bombası, 20 ses bombası, 250 gram C4, 10 dinamit lokumu... Kazı sürüyor. Arazinin İstek Vakfı yöneticilerine ait olduğu öne sürüldü

22 Nisan 2009

İSTANBUL - Ergenekon soruşturmasında beşinci büyük cephanelik ortaya çıkarıldı. Beykoz’da yapılan kazıda, el bombaları ve lav silahlarının yanı sıra çok sayıda mühimmat bulundu.
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Ekipleri İstek Vakfı’nın yönetcilerine ait olduğu öne sürülen, Beykoz Poyrazköy Keçilik Mevkii’nde bulunan arazinde dün öğleden sonra kazı çalışmaları başlattı. Bir ihbar üzerine başlatılan kazı, Yoruz Kalesi’nden Karadeniz istikametine bakan tepelik alanda yoğunlaştırıldı. Kazıda akşam saatlerine doğru 10 el bombası, dokuzu dolu 10 lav silahı, 20 ses bombası, 250 gram C4, 19 aydınlatma fişeği, 3 gösteri bombası, 10 adet dinamit lokumu, 20 el bombası tapası, sekiz adet G3 piyade tüfeği mermisi ve tabanca mermisi ele geçti.
Arazinin yanında Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na ait askeri bir tesis bulunuyor. Bölgede SAT timlerinin eğitim yaptığı da belirtildi. Basın mensuplarının girişine izin verilmeyen arazide yapılan çalışmalara polis ekiplerinin yanı sıra jandarma da eşlik etti. Kazı geç saatlere kadar sürdürüldü.
Arazinin İstek Vakfı yöneticilerine ait olduğu öne sürüldü. Vakfın başkanı Bedrettin Dalan’ın da bir dönem araziye ortak olduğu iddia edeldi. Dalan’a, ocak ayında yapılan Ergenekon’un 10. dalgası kapsamında gözaltına alınmak istenmişti. Yurt dışında olan Dalan’ın yerine oğlu Barış Dalan gözaltına alındı. Ancak daha sonra serbest bırakıldı. İstek Vakfı ve Dalan’ın Mütevelli Heyeti Başkanı olduğu Yeditepe Üniversitesi’nde aramalar yapılmıştı. Hakkında arama emri  bulunan Dalan ABD’den henüz dönmediği için dava açılmamıştı.

Beşinci büyük cephanelik
Ergenekon soruşturmasında ilk olarak, Ümraniye’de bir gecekonduda el bombaları ele geçirilmiş ardından Eskişehir’de sanık Fikret Emek’a ait cephanelik ortaya çıkarılmıştı. Ankara’da ise Gölbaşı’nda ve Yarbay Mustafa Dönmez’de ele geçirildiği öne sürülen krokiden yola çıkılarak Ankara’daki Zir Vadisi’nde kazılar yapılarak cephanelik ele geçirilmişti. (Radikal)

  • Paylaş:
alternative title

YORUMLAR