Serkan Ocak

Loading

Travel Blog

Zafer kutlamaya hazırlanan AKP'de hayal kırıklığı

30 Mart 2009

İSTANBUL - Seçimin ardından AKP’nin İstanbul İl Başkanlığı’nda gergin bir bekleyiş vardı. AKP’nin Sütlüce’deki İl binasında hazırlıklar sandıkların kapanmasıyla birlikte hız kazandı. Konferans salonuna barkovizyon kuruldu, sandalyeler ve kokteyl masaları yerleştirildi.
İl binasının önüne çekilen kamyonun üzerine de dev ekran yerleştirildi. Saat 18.30’u gösterirken Kadir Topbaş da iki oğlu ve damadıyla birlikte sonuçları takip etmek için il binasına geldi. 

Davul zurna sessiz...

Yayın yasağının kalmasıyla birlikte ilk sonuçlarda belli olmaya başladı. Topbaş, AKP İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu’nun odasına girerek, Babaşçu, Hayati Yazıcı, oğulları Mustafa Ömer Topbaş, Hüseyin Ersan Topbaş, damadı Ömer Faruk Kavurmacı ile birlikte sonuçları takip etmeye başladı. İl binasında partililer için ayrılan konferans salonunda ise sessizlik vardı. Sonuçları takip eden partili sayısı bir elin parmaklarını geçmiyordu. Kutlama için gelen davul zurna ekibi de partililer gibi sessizdi. Sandıkların açılmasıyla birlikte ilk açıklama CHP’den geldi. İstanbul’da başa başa giden yarışı yorumlayan Kemal Kılıçdaroğlu’nun sesi AKP’de yankı bulmadı. Salondaki barkovizyonun sesi önce kısıldı, ardından kanal değiştirildi. 

Sürpriz

Saatler ilerledikçe, konferans salonunu dolduran kişi sayısı az da olsa arttı. Hayal kırıklığı yaşayanlar da vardı. Kimi ‘sandıkların hepsi açılmadan yorum yapmak yanlış’ diyerek moral bulmaya çalıştı, kimi AKP’nin kalesi olarak bilinen bazı ilçeler ve illerde yaşanan kayıp karşısında şaşkınlığını gizleyemedi. Kılıçdaroğlu’nun oy oranı da partililere sürpriz oldu.
 İsmini vermek istemeyen türbanlı bir partili, “CHP şahıs üzerinden götürüyor. Kılıçdaroğlu iyi seçimdi” diye konuştu.
AKP’li bir grup gencin yorumu şöyleydi: “Bu kaybı önceki başkanın kendini tanıtamamasına bağlıyoruz.”
Dakikalar ilerledikçe salondaki gergin bekleyiş devam etti. CHP’nin zafer açıklamaları moralleri iyice bozdu, salonları terk edenler oldu. AKP İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu, açıklama yaparak partililere moral vermeye çalıştı. CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin’in açıklamalarına cevap veren Babuşçu, manüpülasyon yapıldığını belirterek şöyle konuştu: “Geçmişte tanık olmadığımız bir propaganda tarzına şahit olduk. Bunun kaybetmenin yarattığı psikolojik travma olarak nitelendiriyorum. Son gülenin iyi güleceğini düşünüyorum. CHP’nin manüpüle edici açıklamalarını etik bulmuyoruz. Komik. Açıklamak yanıltıcı olsa da yüzde 49 noktasında bir çizgideyiz.” Babuşçu’nun konuşması partililer arasında uzun süre alkışlandı.

  • Paylaş:
alternative title

YORUMLAR