Serkan Ocak

Loading

Travel Blog

Basına gazete yırtarak protesto

Erdoğan'ın bir kez daha 'Basını boykot edin' çağrısı yaptığı Kazlıçeşme'de AKP'liler mitingi izleyen medya mensuplarının önünde gazete yırtarak, slogan attı. AKP'liler, Baykal'a da 'Ölmeye, ölmeye geldik, CHP'yi buraya gömmeye geldik' diye seslendi

23 Mart 2009

İSTANBUL -  Yerel seçimlere bir hafta kala AKP, Kazlıçeşme’de gövde gösterisi yaptı. Miting belirlenenden iki saat geç başlayınca bazı vatandaşlar Başbakan Tayyip Erdoğan’ın konuşması sona ermeden alandan ayrıldı. Alandaki ‘Ölmeye ölmeye geldik, CHP’yi gömmeye geldik’ sloganları dikkat çekti.
Vatandaşlar Kazlıçeşme’ye sabahın erken saatlerinden itibaren gelmeye başladı. E - 5 karayolunun Zeytinburnu’na akan istikametinde AKP mitingine giden otobüsler uzun kuyruklar oluşturdu. Zeytinburnu’nda kapalı yolların dışındaki Kazlıçeşme’ye çıkan alternatif yollar da otobüs trafiğinden kapanmıştı. Yüzlerce kişi otobüslerden inip yürüyerek miting alanına ulaştı. 

Otobüs ve tekneler seferber
Bazı halk otobüsleri de numarasını gazete kâğıdıyla kapatarak önünde ‘AKP miting alanına gider’ pankartıyla ring seferler yaptı.  Sancaktepe Kemal Türkler Mahallesi’nden yedi otobüs, Kadıköy Acıbadem’den altı otobüs, Kartal’ın sadece bir mahallesinden 10 otobüs, Sultangazi’den de 50’ye yakın otobüs binlerce kişiyi mitinge getirdi. Anadolu yakasından gelenler ise motorlarla Zeytinburnu Zeyport Limanı’na getirildi. Oradan da otobüslerle miting alanına taşındı. 
Mitingin başlangıç saati olan 11.00’de Kazlıçeşme  meydanı henüz dolmaya başlamıştı. Saatler ilerledikçe kalabalık artarken standlardan bayrak, su, yağmurluk ve sandviç dağıtıldı.  Eminönü, Üsküdar ve Zeytinburnu Limanı’ndan miting alanına ulaşmaya çalışanlarla canlı bağlantılar yapılarak Kazlıçeşme’deki kalabalık coşturulmaya çalışıldı.  Miting planlanandan yaklaşık iki saat geç başladı. Meydandakikalabalık da saatler ilerdikçe arttı.   
Kimi mitinge ailesiyle, kimi de arkadaşlarıyla gelmişti. Yakacık’tan oğullarıyla gelen dişhekimi Sinan Dereci “Takım tutar gibi değil, davranışa göre oy veriyorum. AKP’nin yaptıklarını doğru buluyorum. Ama sonuna kadar da AKP’li kalacak değilim, doğru devam ettikçe AKP’li olmaya devam edeceğim” diye konuştu.  Avcılar’dan kendi imkânlarıyla Kazlıçeşme’ye ulaşan 70 yaşındaki Hasan Öztürk “Çok eskiden Demokrat Parti’ye oy veriyordum. Şimdi onun gibi parti göster dişimi kırarım. Şimdi AKP’den başka oy verecek parti yok” derken, Bahçelievler’den gelen Mehmet Balcı, “Ben MHP kökenliyim. Ben takım tutmuyorum adam tutuyorum, o yüzden buradayım” diye konuştu. Engelli Sıtkı Toracı da AKP’yi maça, tiyatroya bedava gittiğ için desteklediğini söyledi.
Alanda sesini Erdoğan’a duyurmaya çalışanlar da vardı. 73 yaşındaki Birgül Aysoy elinde çorap torbası, üzerine astığı yazıyla Başbakan Erdoğan’a ‘Başbakanım 73 yaşındayım. 4 bin 723 günüm var. 6 milyarım yok. Emekli olamıyorum. Çorap satmak zorundayım’ mesajını verdi. 
Mitingde Baykal’ı eleştiren pankartlar açıldı: ‘Çete kuracağım Baykal, benimde avukatım olur musun’, ‘Başbakanım, Baykal’ı 23 Nisan’da bir günlüğüne Başbakanlık koltuğuna oturtur musun?’ 

Gazete yırttılar
Ayrıca Kazlıçeşme’yi dolduranlar  Çağlayan’daki CHP’nin mitingine ‘Vur vur inlesin Çağlayan Dinlesin’, ‘Ölmeye ölmeye geldik, CHP’yi buraya gömmeye geldik’ sloganlarıyla mesaj gönderdi. Gazetecileri de protesto eden AKP’liler gazetecilerin bulunduğu platform önünde gazete yırttı. 
Kürsüde önce Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş konuştu. Ardından da Emine Erdoğan’la birlikte Tayyip Erdoğan alkışlar ve sloganlar arasında sahneye çıktı. Gündüz olmasına rağmen havai fişek gösterisi yapıldı.
Konuşma sırasında dev bir bayrak da tüm alanda elden ele dolaştırıldı. Erdoğan’ın konuşmaları sık sık sloganlar ve alkışlarla bölündü. Ancak mitingin geç başlamasının da etkisiyle Erdoğan sözlerini bitirmeden miting alanından ayrılanlar oldu.

‘Senin Halep’in Çağlayan’sa arşın Kazlıçeşme’

Soğuk ve yağmura rağmen bazı vatandaşlar mitinge çocuklarıyla geldi.
FOTOÐRAF: OZAN GÜZELCE

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan AKP’nin Kazlıçeşme mitinginde Deniz Baykal’a ve medyaya yüklendi. Baykal’ı eleştiren Erdoğan, “Az önce birileri Çağlayan ’daydı. Aman yarabbi, ne palavralar. Sayın Baykal, senin Halep’in Çağlayan ise arşın burası, Zeytinburnu” diye konuştu.
Erdoğan konuşmasında Çağlayan Meydanı’yla Kazlıçeşme’deki kalabalığı kıyasladı.. Erdoğan şöyle konuştu:  “Az önce birileri Çağlayan’daydı. Aman yarabbi, ne palavralar. Nasrettin Hoca ’ya bir palavracı gelmiş. Palavracı demiş ki ‘Ben 40 arşın, 60 arşın atlarım’. Tabii böyle deyince Nasrettin Hoca da ‘Atla oğlum’ demiş. Bunun üzerine  palavracı cevap vermiş.  ‘Halep’deyken atlardım’ demiş. Hemen Nasrettin Hoca  ‘Halep oradaysa arşın buradır ’ demiş. Şimdi ben de diyorum ki sayın Baykal, senin Halep’in Çağlayan ise arşın burası, Zeytinburnu. Eğer metrekare ölçüp biçmesini bilmiyorsan burada öğreniver. Çağlayan Meydanı ne kadar, Zeytinburnu Kazlıçeşme ne kadar? Bunu da sana kılavuzların söylesinler. Tutturmuş bir şey televizyon, televizyon... Hayırdır ya televizyonda şov mu yapacaksın? Televolede, Çarkıfelekte bir tane adamın var, çık onunla yap. Ha benim milletim bir şov yapacak 29 Mart akşamı, o zaman nasıl bir şov olacağını göreceksin.”
Öte yandan Erdoğan konuşmasında yine medyaya boykot çağrısı yaparak “Yalan yanlış haber yapan yandaş  gazeteleri evinize sokmayın” dedi.

Edirne’ye gitti
Başbakan, İstanbul’dan sonra Edirne mitingine katıldı. Erdoğan, “Türkiye’nin 81 vilayetine aynı dille konuşuyor, ülkemizin tamamına eşit ve adil hizmet götürüyoruz” dedi.

  • Paylaş:
alternative title

YORUMLAR