Serkan Ocak

Loading

Travel Blog

'Asrın davası değil komplosu'

Ergenekon operasyonunda bulunan Yargıtay krokilerini hazırladığı öne sürülen İP?Genel Sekreteri Nusret Senem duruşmada konuştu: Kroki bizde bulunmadı. Bu asrın davası değil, asrın komplosudur

24 Şubat 2009

İSTANBUL - Ergenekon davasının 54. duruşmasında İşçi Partisi Genel Sekreteri Nusret Senem, Ergenekon davasının TRT’den canlı yayınlanmasını talep etti. Ergenekon operasyonunda İP?Genel Merkezi’nde bulunan Yargıtay krokisini hazırladığı öne sürülen Senem,?“Ben bilgisayarı sadece daktilo gibi kullanırım” dedi.
Silivri Cezaevi’nde 10 günlük bir aradan sonra devam eden Ergenekon davasının 54. duruşmasında savunma yapan İP Genel Sekreteri Senem, 1988’den beri İP’e üye olduğunu, bunun dışında bir örgüt ve disiplin tanımadığını söyledi. Atatürkçü Düşünce Derneği üyesi olduğunu da kaydeden Senem, “30 yıldır kontrgerilla, glodyo ile kelle koltukta mücadele ettim. Ancak şimdi kontrgerilla ve gladyonun komplosuyla sanık olarak yargılanıyoruz. Başta Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere. Bu komployu yapanlar burada yargılanacaktır” dedi.

‘Gladyo hukuku var’
Senem, Adalet Bakan vekili Mehmet Ali Şahin’in eski Özel Harekât Dairesi Başkanı ve Susurluk hükümlüsü İbrahim Şahin’in savcılık ifadelerinin basına yansımasıyla ilgili ‘ifadeleri avukatlar sızdırıyor’ açıklamasını hatırlatarak şunları dedi: “Bakan, davadan elini çekmelidir, bir daha davaya burnunu sokmasın. 31 yıldır hukukçuyum. Bu dava asrın davası değil, asrın komplosudur. Komplo, emniyetteki Fetullahcı kadro tarafından hazırlandı. Burada anayasa, babayasa yoktur. Gladyo hukuku vardır.”
Senem, İP’in 21 Mart 2008 tarihindeki aramasında elde edildiği iddia edilen ve içinde Yargıtay krokisinin olduğu basında yer alan dört adet CD’nin polis arama tutanaklarında olmadığını, bu belgenin emniyet tarafından üretildiğini savundu. Ayrıca CD içerikleriyle ilgili olarak basında 24 Mart 2008 tarihinde çıkan haberlerinde manidar olduğunu belirten Senem, “CD’leri benim hazırladığım öne sürülüyor. Oysa ben bilgisayarı daktilo gibi kullanırım. Bu belge kesinlikle bizde bulunmadı. Ayrıca bulunan krokiler bir suikastı anlatacak belge değildir” dedi.
Senem, mahkemeye seslenerek, davanın TRT’nin bir kanalından yayınlanmasını talep etti. Bu konunun yasanın engelleyici maddesine dayandırılarak reddedildiğini hatırlatan Senem, mahkemenin bu kararından dönmesini istedi. Senem, “Bu karardan dönün. Mahkemeniz üzerinde şaibe yaratmıştır kararınız. Hakkımızda her gün karalama haberler yapılıyor. Dava TRT’de yayınlanırsa kendimizi anlatabileceğiz” dedi.

  • Paylaş:
alternative title

YORUMLAR