Serkan Ocak

Loading

Travel Blog

Çatlı'nın çantasını veren Hoştan'a tahliye

14 Şubat 2009

İSTANBUL - Ergenekon davasında tutuklu yargılanan Sami Hoştan, Abdülmüttalip Tonçer ve Serhan Bolluk dosya kapsamı, suç vasıflarının değişme ihtimali ve tutuklulukta geçen süreler dikkate alınarak tahliye edildi.
Ergenekon davasının dünkü 53. duruşmasında ilk olarak ‘evinde ve işyerinde’ İzmir’deki NATO tesislerine ait plan ve krokiler ele geçirilen tutuklu sanık Hayati Özcan’ın savunması alındı. Savcının “Lacivert ajanda içinde kamuoyunun çok iyi tanıdığı bir işadamının villa aldığı, küçük bir kıza tecavüz görüntüleri olduğu şeklinde istihbari notlar var” şeklindeki sorusuna Özcan, “Haber amaçlı tuttum ama kullanmadım” dedi. Avukat Fuat Turgut’la yaptığı bir görüşmede elinde öldürülen Hrant Dink’e ait görüntüler bulunduğuna ilişkin sözlerinin hatırlatılması üzerine Özcan, “Dink’in Diyarbakır’da yaptığı, bu davada daha önce söylenen konuşmasına ilişkin görüntülerdi. Dink ulusalcıymış. Ben de bu görüntülerden öğrendim. Bunları Turgut’a vermedim” dedi.
Mahkeme tutuklu sanıklardan Sami Hoştan, Serhan Bolluk ve Abdülmuttalip Tonçer’in tahliyesine karar verdi. Dosya kapsamı, suçun değişme ihtimali ve tutukluluk süresini dikkate alıp tahliye karar veren hayet, bu sanıkların yurtdışına çıkışlarına yasak getirdi. Duruşma, 23 Şubat Pazartesi günü saat 09.30’a ertelendi.
Tahliye edilen sanıklardan Sami Hoştan, Susurluk hükümlüsüydü. Ergenkon davası iddianamesinde, örgüt üyesi olmak ve örgüt adına uyuşturucu kaçakçılığı yaparak finansman sağladığı öne sürülüyor. Hoştan davanın geçen duruşmalarında Abdullah Çatlı’nın Susurluk kazasından sonra ortadan kaybolan çantasının kendisinde olduğunu söylemiş daha sonra da boş çantayı mahkemeye sunmuştu. Serhan Bolluk ise Aydınlık Dergisi Genel Yayın Yönetmeni. Abdülmuttali Tonçer davanın tutuklu sanıklarından kuyumcu Hayrettin Ertekin’in yanında çalışan bir PKK itirafçısı.

  • Paylaş:
alternative title

YORUMLAR