Serkan Ocak

Loading

Travel Blog

Genelkurmay'ı göreve davet!

10 Şubat 2009

İSTANBUL - Ergenekon davasının 50. duruşmasında savunma yapan İşçi Partisi Merkez Karar Kurulu Üyesi ve eski Aydınlık Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Adnan Akfırat, Türk ordusunun komutanlarına yapılan iftiralara karşı Genelkurmay Başkanlığı’nın hak ve yetkilerini kullanması gerektiğini söyledi.
Ergenekon’da vatanseverliğin yargılandığını iddia eden Akfırat, Genelkurmay Başkanlığı’nın yetkilerini kullanması gerektiğini şu sözlerle dile getirdi:
“Biz bu insanlara nasıl askerlik yaptıracağız? Genelkurmay Başkanlığı’nın çok büyük sorumluluğu var.  Türk ordusunun komutanlarına yapılan iftiralar karşısında Genelkurmay’ın hak ve yetkilerini kullanması lazım.”
Boğaziçi Üniversitesi İktisat Fakültesi’nden mezun olduğunu anlatan Akfırat, 2000’e Doğru dergisinde 1.5 yıl sorumlu müdür olarak görev yaptığını ‘bu süre içinde de hakkında çoğu Devlet Güvenlik Mahkemesi’nde (DGM) olmak üzere 142 dava açıldığını belirtti: “Turgut Özal, sansür ve sürgün kararnamesi çıkarttı. Mahkemelere baskı uyguladı. Hakkımda açılan davalarda Doğu Perinçek’le  birlikte yargılandım. O zaman DGM aleyhine yürüyüşlere katılırdık. DGM’deki davaların yüzde 99’undan beraat ettim. Türkiye’de Kemalist devrim bir hukuk mirası bıraktı. Eninde sonunda DGM’lerde hukuk uygulanıyordu. Ancak bu yargılamada kanunlar uygulanmıyor.” 
 Akfırat, Süleymaniye’de 2003’te bir grup Türk askerin başına çuval geçirilmesi hadisesiyle ilgili de “Orada kafasına çuval geçirilen Türk askeri değil Türk milletiydi. O askerlerin kafasında çuval çıktı ve askerler serbest kaldı. Davos’ta celallenen Recep Tayip Erdoğan, Türk askerinin kafasına çuval geçirildiğinde neredeydi? O zaman da Başbakan’dı” dedi.
Ergenekon savcılarının iki önemli belgeden söz ettiklerinin altını çizen Akfırat, bu belgelerin Ergenekon’un yeniden yapılanması ve Ergenekon’un tüzüğü olduğu iddia edilen ‘Lobi’ belgesi olduğunu söyledi. Akfırat, “2001’de Tuncay Güney’den ele geçirilen Lobi belgesinde çok gizli ibaresi yok. Ayrıca o Lobi belgesinde örgütlenme şeması da yok” dedi. 

Ersöz hastaneden cezaevine
Tutuklu bulunan emekli Tuğgeneral Levent Ersöz, tedavi gördüğü Kartal Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden ambulansla Silivri Cezaevine nakledildi. Avukat Ali Rıza Dizdar, hiper tansiyon, koroner arter (kalp rahatsızlığı) ve prostat kanseri hastalıkları bulunan müvekkilinin ‘tedavisinin kesilerek’ hastaneden çıkarıldığını ve ambulansla cezaevine gönderildiğini söyledi, “Müvekkilimin hayatı tehlikeye atıldı” dedi.

  • Paylaş:
alternative title

YORUMLAR