Serkan Ocak

Loading

Travel Blog

Şahin'in ekibi 'dış görev' sanmış!

İbrahim Şahin'in kurmayı planladığı oluşumda adları geçen Ergenekon sanığı özel harekâtçı polisler, 'yurtdışı göreve gönderileceklerini zannederek' teklifi kabul ettiklerini söyledi

26 Ocak 2009

İSTANBUL - Ergenekon operasyonunun 11. dalgasında tutuklanan dokuz özel harekâtçı polise çıkarıldıkları mahkemede eski Özel Harekât Dairesi Başkanvekili İbrahim Şahin’le bağlantıları ve suikast planları soruldu. Tutuklu Ergenekon sanığı Şahin’in ‘terörle mücadele’ gerekçesiyle kurmayı planladığı oluşumda yer alacakların isminin yer aldığı ‘S-1’ listesinde adları olan polisler, yurtdışında görevlendirileceklerini sandıklarını, bu nedenle amirlerinden gelen teklifi kabul ettiklerini söyledi.
Tutuklanan zanlılardan Antalya Özel Harekât Şube Müdürlüğü’nde grup amiri olarak görev yapan Servet Kaynak, Şahin’in dört beş ay önce kendisini aradığını ve bir ‘dış görevden’ söz ettiğini söyledi. Şahin’in kendisinden beş isim daha istediğini anlatan Kaynak, görevini mahiyetini bilmediğini iddia etti.
Polis memuru Bülent Güngördü’yse yaklaşık altı ay önce Hakkâri’de beraber görev yaparken tanıdığı Kaynak’ın kendisini aradığını belirterek, şunları söyledi: “Yeni bir oluşum kurulacağını ve bu oluşumda görev almayı isteyip istemediğimi sordu. Kaynak’ın illegal bir örgütlenmeyi bana teklif edeceğini düşünmediğim için kendisine olumlu yanıt vererek kişisel bilgilerimi kendisine ilettim. Şahin’i tanımıyorum, bilgilerimin Şahin’e gönderildiğinden de haberim yoktur.”
Kaynak’ın timinde görev alan özel harekâtçı polislerden Fahri Süslü ise şunları anlattı: “Servet amirim bana bir gün ‘bir dış görev var gitmek ister misin’ dedi. Gidebileceğimi söyledim. Bir telefon numarası verdi ve aramamı söyledi. Ben de numarayı arayarak gerekli bilgileri verdim. Meğer Servet amirimin bana verdiği numara İbrahim Şahin’e aitmiş. Haberim yoktu. Bir gün yine otururken espri yollu Şahin gözaltına alınınca Servet amirim ‘Yakında sen de gözaltına alınırsın’ dedi. ‘Neden’ diye sorduğumda ‘Senin konuştuğun kişi İbrahim Şahin’di dedi. Çok şaşırdım. Yurtdışı görevine gideceğim düşüncesiyle bu görüşmeyi yaptım.”
Polis memuru Zerrar Atik de Kaynak’ın kendisini aradığını ve yurtdışı görevi olduğunu, buna katılıp katılamayacaığını sorduğunu belirterek, “Yurtdışı görevin bize sağladığı birtakım ekonomik katkıları düşünerek katılabileceğimi söyledim. Benden istediği bilgileri mesajla kendisine gönderdim. Benden aldığı bilgileri İbrahim Şahin’e ileteceğinden haberim yoktu.”
Polis memuru Mehmet Dalagan’ın anlattıklarıysa şöyle: “Özel harekâtın yurtdışında birtakım yerlerde görevi olduğunu bildiğim için Servet Kaynak’ın bu teklifini fırsat kabul ettim. Kişisel bilgilerimi cep telefonu mesajı yoluyla Servet Kaynak’a ilettim.”
Kemalettin Balcı ise Kaynak’ın beş ay önce kendisini aradığını belirtirken şunları söyledi: “Bana yurtdışı görevi olduğunu ve kendisiyle gidip gitmeyeceğimi sordu. Yurtdışı görevlerinin sağladığı ekonomik katkılardan dolayı kabul ettim.”
Sanıkların Alevi Bektaşi Federasyonu Başkanı Ali Balkız, Ermeni Patriği Mesrop Mutafyan, Pir Sultan Abdal Derneği Başkanı Kazım Genç’e suikast ve Ankara’da bir alışveriş merkezine bombalı saldırı planları yaptıkları öne sürülüyor.

  • Paylaş:
alternative title

YORUMLAR