Serkan Ocak

Loading

Travel Blog

Adaların gündeminde cami tartışması yok

Adalar Belediyesi Başkanı Mustafa Farsakoğlu, Büyükadaya büyük bir cami yapılacağı iddiasıyla ilgili Radikal'e açıklama yaptı.

30 Kasım 2012

Adaların imar planlarının geçen yil İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından onaylandığını belirten Farsakoğlu, söz konusu sahil alanına ya da başka bir yere cami yapılması konusunda bir konunun gündemlerinde olmadığını söyledi.

Farsakoğlu, tartışmayla ilgili şunları söyledi:

“Bugüne kadar gündemimize böyle bir tartışma gelmemişti. 5 binlik planlar 2011’de onaylandı. Plan notlarında adaların nüfusu göz önüne alındığında yeni bir ibadet yerine ihtiyaç olmadığı açıkca belirtiliyor. Birileri neden böyle bir tartışma çıkarıyor anlamış değilim. Sahilde zaten lokanta alanları var, içkili restoranların yanında böyle bir caminin yapılması da mantıklı değil. ‘Başbakan talimat verdi’ deniliyor. Benim haberim yok böyle bir konudan. Ayrıca bu konuların magazinel bir şekilde gündeme getirilmesi hiç hoş değil. Bazı kişilerin bunu siyasi bir malzeme yapmasını doğru bulmuyorum. Eskiden tüccarlar dini ticarete alet ederlerdi, şimdi din siyasete alet ediliyor. İnsanların inançları ne kadar kutsal tutulursa o kadar değerlidir.”

  • Paylaş:
alternative title

YORUMLAR