Serkan Ocak

Loading

Travel Blog

Emniyet Genel Müdürlüğü 'Güney kaseti'ni görmemiş

24 Ocak 2009

Ergenekon’da 40. duruşma

İSTANBUL - Ergenekon davasının görüldüğü 13. Ağır Ceza Mahkemesi’ne bir yazı gönderen Emniyet Genel Müdürlüğü, davanın başlamasına neden olan Tuncay Güney’in 2001’deki ifadesinden haberdar olmadıklarını bildirdi.
Silivri Cezaevi’nde görülen ve dün üç tahliye kararının çıktığı duruşmada  Emniyet Genel Müdürlüğü’nden bir cevap yazısı geldi. Yazıda, 13 Haziran 2007’ye kadar Ergenekon örgütü bilinmediği için bu tarihe kadar yapılan eylemlerin, bu örgütle anlamlandırılamadığı bildirildi. Yazıda, “Tuncay Güney’in 2001’de dönemin İstanbul Organize Suçlar Müdürü ve bugün Ergenekon sanığı olan Adil Serdar Saçan tarafından alınan  ifadelerine ilişkin kasetin kendilerine bildirilmediği” kaydedildi.
Ayrıca İP’in avukatları Güney’in Kanada’dan Türkiye’ye Alparslan Evrenesoğlu’nun pasaportuyla beş kez giriş çıkış yaptığını iddia etmiş ve Evrenesoğlu’nun pasaportunu ve giriş çıkışının görüntü kayıdını talep etmişti. İzmir Emniyet Müdürlüğü’nden Evrenesoğlu’nun pasaport örneği ve fotoğrafı geldi. İki fotoğraf duruşma salonundaki ekrana yansıtıldı. Mahkeme Başkanı Köksal Şengün, ikiz kardeşi gibi göründüğünü ancak fotoğrafların aynı olmadığını söyledi, bu işin burada çözülemeyeceğini belirtti.

Küçük döneminde dört faili meçhul
Mahkeme, Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı’nın,  Veli Küçük’ün Kocaeli’nde görevli olduğu tarihlerde dört tane faili meçhul olay tespit edildiğini ilettiğini bildirdi. Murat Baysal, Remziye Kurnaz, Hüseyin Oruç ve Hasan Doğan’ın ölümlerinin ‘faili meçhul’ olarak kayda geçtiği belirtildi.

Doğu Perinçek ağlayarak Bismil’deki köyü anlattı 
Ergenekon davasının 40. duruşmasında İP Genel Başkanı Doğu Perinçek savunma yapmaya devam etti. İddianamede İP’in Güneydoğu’daki mitinglerinin suç unsuru gösterildiğini belirten Perinçek, mitinglerin kamera görüntülerini mahkeme heyetine izletti. Perinçek Bismil’in Cumhuriyet Köyü’ndeki miting için, “Türk Bayrağı yıkılmasın diye çimento almışlar. Çimentoyla doldurmuşlar benim canım köylülerim. İşte suçlarımız bizim” dedi. Perinçek bu sözleri söylediği sırada gözyaşlarını tutamadı.
Muzzaffer Tekin de savunmasında, “Perinçek’ten sonra söz alıp konuşmanın heyecanını ve zorluğunu taşıyorum. Bismil’de o insanları ellerinde Türk bayraklarıyla toplayan o yüce insan ve ekibini kutluyorum” dedi.

Veli Küçük’ten Karadayı ve Kıvrıkoğlu’na sitem 
Eski Genel Kurmay Başkanı İsmail Hakkı Karadayı’nın ‘Veli Küçük denen o adamı tanımam’ şeklindeki ifadesi üzerine Veli Küçük, Karadayı’ya mektup yazdı. Küçük’ün avukatı olan kızı Zeynep Küçük’ün dağıttığı mektup şöyle: “Ben 1996 yılında Jandarma Genel Komutanlığı kadrosundan sınıf subayı olarak terfi ettim ve Tuğgeneral oldum. 2000 yılında da emekli oldum. Siz emekli oluncaya kadar emrinizde çalıştım. Bu vatana, kanı ile hizmet veren, şerefli, onurlu, gururlu emekli Tuğgeneral Veli Küçük’üm. Sürçi lisan olarak kabul ediyorum. ‘O adam’ değilim. Saygılarımla arz ederim.” Zeynep Küçük dağıttığı diğer açıklamada ise Hüseyin Kıvrıkoğlu’nun ‘Ben Veli Küçük’ü tanımam, Küçük’ü televizyona yansıyan sivil görüntülerinden tanıdım. Ama sonradan anlıyorum, bu benim adımı da kullanmış’ sözleriyle ilgili de şu açıklamayı yaptı:  “Bu iftiraların TSK’nın en yüksek makamında yer almış bir eski genelkurmay başkanı tarafından ciddiye alınarak hakkımda bu şekilde beyanda bulunulması son derece üzüntü vericidir... Bu komplo karşısında korkmak, kişisel kaygı ve saiklerle tepkisiz kalmak, dolaylı olarak destek vermek ve komplo sahipleriyle aynı safta olmakla eş değerdir.” 

Hurşit Tolon GATA’ya sevk edildi 
Tutuklu sanıklardan emekli Orgeneral Hurşit Tolon, Gülhane Askeri Tıp Akademisi Haydarpaşa Eğitim Hastanesi’ne sevk edildi. Tolon’un avukatı İlkay Sezer, Tolon ’un Adli Tıp Kurumu ’nun verdiği rapor doğrultusunda belirlenen rahatsızlığının giderilmesi, teşhis ve tedavisinin düzenlenmesi amacıyla bugün sevkin yapıldığını belirtti. Sezer, Tolon’un Adli Tıp Kurumu’nun söz konusu raporunda belirlenen rahatsızlıkların dışında, kilo kaybının olduğunu, bu konudaki teşhis ve tedavinin de burada düzenlenmesi için tedavi altına alındığını dile getirdi.
Mahkeme ayrıca tutuklu sanıklardan gazeteci Vedat Yenerer, emekli astsubay Orhan Tunç ve Noel Baba Derneği Başkanı Muammer Karabulut’u tahliye etti.

  • Paylaş:
alternative title

YORUMLAR