Serkan Ocak

Loading

Travel Blog

Perinçek: TSK futbol topu gibi her gün tekmeleniyor

Ergenekon'un lideri olmakla suçlanan Perinçek, 'Suçum yeterince mücadele edememek' dedi. Perinçek Ergenekon operasyonunun ardında ABD ve PKK'nın olduğunu savundu

23 Ocak 2009

İSTANBUL - Ergenekon davasının 40. duruşmasında savunmasını yapan İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, “Bu hükümeti devirememişiz yazıklar olsun bize” dedi. Ergenekon soruşturmasını yürüten savcılara, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e ve Türk Silahlı Kuvvetleri’nin(TSK) ‘futbol topu gibi her gün tekmelendiğini’ iddia etti. ‘Ergenekon terör örgütünün lideri’ olmakla suçlanan Perinçek, Silivri Cezaevi’nde görülen davanın dünkü duruşmasında şunları söyledi:
Emekli albay Abdülkerim Kırca’nın intiharı: Kahramanları intihar eden bir millet ayakta kalamaz, ordusu savaşma yeteneğini kaybeder. Yargısı bir başka devletin infaz memuruna dönüşür. Kahramanların tabutları önünde selama duruyorsunuz, yaşarken dursaydınız. İki yüzlü şekilde kara gözlükleri takıp selam duruyorsunuz. Savaş sadece topla tüfekle olmaz. Savaşlarda milli irade yok edilirse ordu da imha edilmiş demektir. Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) futbol topu gibi her gün tekmeleniyor. Komutanlar Veli Küçük’ü tanımadığını söylüyor. O zaman bu adamı kim general yaptı? Ben mi Yüksek Askeri Şura’da Veli Küçük’ü general yaptım.
Öcalan’a dokunan yanıyor: Öcalan’ı Türkiye’ye getiren albay Levent Göktaş, Öcalan’ı ilk sorgulayan Albay Atilla Uğur, eski MGK Genel Sekreteri emekli Orgeneral Tuncer Kılınç gözaltına alındı. Genelkurmay’da kapalı kapılar ardında ricalarda bulunuyor. Apo’ya dokunan yanıyor. PKK’nın yasal partisi DTP’nin başkanı Ahmet Türk ne diyor ‘yılanı yaralı bırakmayın başını ezin’. İddia makamı PKK ile işbirliği yapıyor.  Savcı Zekeriya Öz’ün arkasında ABD ve PKK var.
Şehite fare deniyor: Bir gazetede önceki gün çıkan bir köşe yazısında şehitlere ‘fare’ deniyor. Bunda benim de mahkemenin de katkısı var. Benim suçum yeterince mücadele edememek. Bu hükümeti devirememişiz. Ergenekon sürecine durduramamışız. Yazıklar olsun bana.
Tuncay Güney’in ifadeleri: 2006’da Fethullah Hoca ‘ulusalcıların üzerine gidin’ fetvası vermiş. Bu durumda kasetteki Tuncay Güney, Fethullah Hoca’nın ta kendisi oluyor. Güney’in konuşması ulusa sesleniş konuşması. Bir meczup 70 milyonu önünde toplayabilir mi? Bu tertibi görelim. Güney bu tertibin, Türk milletine kastını açıklayan zavallı çocuğumuzdur. Çocuklarımızı sokaklara atıp zavallılaştırıyor, Tuncay Güney yapıyoruz.”
Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ‘darbe yap’ demiyoruz: Bunlara savcı denemez. Babamın hatırasını incitirim diyerek, babasının Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı yardımcılığı yaptı... Kimse korkmasın, vatanını, milletini savunsun. Biz Türk Silahlı Kuvvetlerine ‘darbe yap’ demiyoruz.”

  • Paylaş:
alternative title

YORUMLAR