Serkan Ocak

Loading

Travel Blog

'Avukatımı istiyorum ama o da gözaltında'

09 Ocak 2009

İSTANBUL - Ergenekon soruşturması kapsamında önceki gün gözaltına alınan emekli Orgeneral Tuncer Kılınç’ın avukatı Hüseyin Buzoğlu müvekkiliyle görüşmek için geldiği İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde hakkında arama kararı olduğu gerekçesiyle gözaltına alındı.  Aynı zamanda Ergenekon sanığı Ergün Poyraz’ın avukatı olan Buzoğlu’nun Ankara’daki evinde de arama yapıldı. 10. dalga Ergenekon operasyonunda gözaltına alınan altısı albay dokuz muvazzaf askerin işlemleri İstanbul Merkez Komutanlığı’nda yapılıyor. Sivas’ta 10 kişi gözaltında. Bunlardan bazılarının İstanbul’a gönderilmesi bekleniyor. İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ndeki 21 zanlının henüz resmi sorgular başlamadı.
Operasyonda önceki gün gözaltına alınan eski Milli Güvenlik Kurulu (MGK) Genel Sekreteri emekli Orgeneral Tuncer Kılınç’ın avukatı Hüseyin Buzoğlu, diğer zanlıların avukatları gibi dün müvekkilinin gözaltında tutulduğu İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün Vatan Caddesi’ndeki binasına geldi. Buzoğlu hakkında ‘yakalama kararı’ bulunduğu gerekçesiyle gözaltına alındı. Ergenekon davasının tutuklu sanıklarından yazar Ergun Poyraz’ın da avukatlığını yürüten Buzoğlu’nun Ankara Cinnah’taki evi de İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nin ‘yakalama, arama ve inceleme’ kararı uyarınca arandı. Kılınç, Poyraz ve Buzoğlu’nun avukatı Hasan Gürbüz, “Meslektaşım savcılığın yakalama emri üzerine gözaltına alınmıştır. Ne için alındığını savcılığa sormak lazım. Sanık avukatlarının savunma hakkı bu şekilde engellenmektedir” dedi.

‘Soğuk nezarette tutuldular’
Emekli paşa Kılınç’la emekli Orgeneral Kemal Yavuz, eski Genelkurmay Adli Müşaviri emekli Tümgeneral Erdal Şenel, emekli kurmay albaylar İlyas Çınar ve Hüseyin Vural, binbaşı E.Ç, eski YÖK Başkanı Prof. Dr. Kemal Gürüz, eski Özel Harekat Dairesi Başkanvekili İbrahim Şahin, Prof. Dr. Yalçın Küçük, Bağımsız Cumhuriyet Partisi (BCP) Genel Başkan Yardımcısı Engin Aydın’ın da aralarında olduğu 21 zanlı İstanbul Emniyeti’nde gözaltında. Avukatlar emniyete gelerek müvekkilleriyle görüştü. Şenel’in avukatı Abdullah Kaya, “Nezarethane aşırı soğuk. Kendisine herhangi bir giyecek verme durumumuz da söz konusu değil” derken, Engin Aydın’ın avukatı olduğunu ifade eden Saygın Bedri Gider ise müvekkili ile görüştürülmediğini belirterek, “Şiddetle protesto ediyorum” dedi. Yalçın Küçük’ün yeğeni ve avukatı Armağan Talay Akat soğuk olduğu için Küçük’e yün çorap, yelek türü giysiler getirdi ve teslim etti.
İstanbul’da altısı albay dokuz muvazzaf askerin işlemleri İstanbul Merkez Komutanlığı’nda sürüyor. Bu arada Tümgeneral Bülent Dağsalı’nın dün İl Emniyet Müdürü Celallettin Cerrah’la yaptığı yarım saatlik görüşme heyecan yarattı. Ancak Cerrah “20 Ocak’ta Mekanize Tugay’da doğal afetlerle ilgili bir seminer var. Seminere davet etmek için komutan geldi” açıklamasını yaptı.

İstek Vakfı’nda uzun arama
İstek Vakfı’nın Kadıköy’deki yönetim binasında önceki gün 13 saat süren aramada, Dalan’ın ofisinde Kurtuluş Savaşı’ndan kalma bir adet kılıç, iki adet Tibet yapımı kama, MKE’nin ürettiği değişik çapta mermiler ve ‘Winchester’ marka tabancaya ve Dalan tarafından yazılmış dört kitaba, bir adet VHS kaset ve CD’ye el konuldu. Dalan’ın şoförü Coşkun Umur’un ofisi ve diğer bazı ofislerde yapılan aramalarda da tabanca mermileri, bir telsiz telefon, av tüfeği ve fişekler, üç adet ruhsatlı tabanca, çalışmaz vaziyette bir adet gizli kamera, bilgisayar kasası ve hafıza kartına da el konuldu.
Bağımsız Cumhuriyet Partisinden (BCP) yapılan açıklamada da Ergenekon soruşturması kapsamında BCP Genel Başkan Yardımcısı Engin Aydın’ın gözaltına alınması konusunda “Arkadaşımızın bir an önce serbest bırakılacağına inancımız tamdır. Arkadaşımızın herhangi bir suçun faili olamayacağına kesinlikle inanıyoruz. .”

  • Paylaş:
alternative title

YORUMLAR