Serkan Ocak

Loading

Travel Blog

Cenazede futbola yer yoktu...

Derbinin ardından eve dönerken bıçaklanarak öldürülen Fenerbahçe taraftarı 19 yaşındaki Burak Yıldırım dün toprağa verildi. Ailesinin isteği üzerine cenazeye Fenerbahçe yönetimi de taraftarı da katılamadı...

14 Mayıs 2013

Önceki gece oynanan Fenerbahçe - Galatasaray derbisnin ardından evine giderken bıçaklanarak hayatını kaybeden 19 yaşındaki Burak Yıldırım dün gözyaşları içerisinde toprağa verildi. Futbol terörünün son kurbanı olan Yıldırım’ın cenazesinde ise ‘futbol’a yer yoktu. Zira genç taraftarın ailesi Fenerbahçe yönetiminin katılım davetini geri çevirirken, Fenerbahçe forması giyen taraftarı da cenazeye almadı.

‘Allah verdi, Allah aldı...’

Yıldırım’ın kız arkadaşı olduğu belirtilen Özge isimli genç kız törende siniri kriziyle beraber fenalık geçirirken, Yıldırım’ın abisi Salih Yıldırım “Bu canı Allah verdi, Allah geri aldı’ demekle yetindi.
Burak Yıldırım’ın cenazesi dün sabah 11.00’de Bezmialem Valide Sultan Vakıf Üniversitesi Hastanesi’nden alınarak Bahçelievler’deti Adli Tıp Kurumu’na getirildi. Cenazeyi bekleyen Yıldırım’ın babası Hikmet ve abisi Salih Yıldırım üzüntüden konuşamayacak haldeydi.
Adli Tıp önüne gelen taraftar gruplarına ise tepki vardı. Başsağlığı dilemek üzere ailenin yanına gelmek isteyen üzerinde forma bulunan kişiler Yıldırım’ın ailesi tarafından geri çevrildi. Tribün lideri Amigo Sefa da Adli Tıp önünden ayrılmak zorunda kaldı.
Tepkiden Fenerbahçe yönetimi de nasibini aldı: Aileyi arayıp başsağlığı dileyen yönetimin cenazeye katılma isteği reddedildi.
Gaziosmapaşa’daki Meydan Camii’ndeki cenaze namazında da Fenerbahçe formalı kişilere tepki gösterildi. Üzerinde forma olanlar “Kimze cenazeye formayla katılmayacak” uyarısıyla beraber cami dışına çıkarıldıktan sonra kılınan cenaze namazını müteakiben Yıldırım’ın naaşı Yeşilpınar Mahalle Mezarlığı’na defnedildi.

Cinayet nasıl gerçekleşti?

Burak Yıldırım, 2 yıl önce Fenerbahçe’nin kalabalık taraftar gruplarından ‘Genç Fenerbah-çeliler’e üye olmuştu. Geçen yıl hayatında ilk kez kombine kart aldığı söylenen Yıldırım’ın, arkadaşlarının anlatımına göre bu hareketten sonra Fenerbahçe sevgisi günden güne artmış.
Maç günü yaşanan ise şöyle: Galatasaray derbisine kalabalık bir grupla beraber giden Yıldırım, maç sonrası metrobüse binerek Gaziosmanpaşa’daki evine gitmek için yola çıkmış. Edirnekapı durağında, üzerinde ‘Yücel’ yazılı 7 numaralı Galatasaray forması giyen bir kişi tarafından bıçaklı saldırıya uğradı. Kalbinden bıçaklanan Yıldırım bilindiği gibi kurtarılamadı. 

‘Polis bizim bölge değil deyip müdahale etmedi...’ 

Olaylara şahit olan, Yıldırım’ın arkadaşlarından Yasin Kayalar’ın anlatımına göre ise olay şöyle: “Edirnekapı durağında turnikelerden geçtikten sonra akbil dolum noktasında iki kişi vardı. Arkadaşımıza seslenmişler. O, onlara döner dönmez, kalbinden bıçaklamışlar. Biri siyah gömlekli, diğeri Galatasaray formalı iki kişi. Kaçtılar. 1.5-2 metre önümüzde polisler vardı. ‘Arkadaşımızı bıçakladılar, bakmayacak mısınız?’ dedik. Onlar da, ‘O bölgeye biz bakmıyoruz’ yanıtını verip müdahale etmediler.”
Kayalar, ambulansın olay yerine 30 dakika sonra geldiğini, o anda Yıldırım’ın zaten hayatını kaybetmiş olduğunu belirtip, ilk polis aracının da ambulansın ardından geldiğini söyledi.
19 yaşında öldürülen taraftarın ağustos ayında askere gitme planları yaptığı, o döneme kadar ailesinin sahibi olduğu markette çalıştığı belirtildi.

  • Paylaş:
alternative title

YORUMLAR