Serkan Ocak

Loading

Travel Blog

Yedikule'nin 2009 'top modelleri'

Yedikule Hayvan Barınağı'nda yaşayan 2 bin 500 köpek arasından 'güzellikleri ve hikâyeleri'yle öne çıkan köpekler, 2009 takviminin sayfalarını süsledi. Kimi 'kriz' nedeniyle sahipsiz kalmış, kimi kazazede

29 Aralık 2008

Kasım:
Barınağın 50 kiloluk ‘Efe’si, mama ambarını mesken edinmiş. Danua cinsi, dört yaşında. Obezite problemi var ve ‘durumu iyi’ bir sahip bekliyor. 

Aralık:
Pitbull kırması‘Müjde’ye Yenikapı İDO İskelesi’nin önünde bir araç çarpmış. Bu arada feribot için iskeleye gelen bir kadın, tatilini iptal edip onu ameliyata götürmüş. Şimdi iyi, kendisini kurtaran hayvanseverin adını taşıyor.

Şubat:
Sarıkız, bir sokak köpeği. Belediyenin toplayıp barınağa getirdiği köpeklerden biri. O da yuva bekliyor.

İSTANBUL - Onlar, 2 bin 500 nüfuslu Yedikule Hayvan Barınağı’nın top modelleri... 2009 takvimi için rakiplerini eleyerek objektif karşısına geçen   köpekler belli oldu. Belkıs, Efe, Bulut, Sarıkız, Jeni.. Hem güzeller hem de ‘hayat hikâyeleri’ çarpıcı. İşte 2009 takvim yapraklarındaki güzeller: 

Ocak: Belkız, safkan bir Belçika kurdu. Belkız ve kardeşi Yedikule’nin surlarındaki tepelerin birine terk edilmiş. Bulunduklarında ikisi de bağlıydı. Sahibi köpekleri bağlayıp kaderlerine terk etmişti. Ocak ayının sayfalarını süsleyen Belkız’ı ve kardeşini bir hayvansever evlat edindi. İkisi de şimdi Büyükçekmece’de sıcak bir yuvada yaşıyor.

Mart: Bahçeye kapatılıp günlerce aç bırakılan safkan bir Kafkas çobanı. Sahibi, krizden etkilendiği için inşaat malzemeleri satışı yaptığı dükkânını kapatmış. Hal böyle olunca Kafkas çobanı da evsiz kalmış. Sahibi dükkâna kilidi vurduğu gibi, köpeği de bağlı vaziyette bırakıp gitmiş. Komşuların ihbarı üzerine dükkâna giden barınak yetkilileri köpeği korumaya aldı. Kafkas çobanının şimdilik bir adı yok ancak ‘kriz’ ismi ona çok uyuyor gibi. 

Nisan: Belediyenin sokaktan topladığı nisan güzellerinden biri Boxer kırması, diğeri ise kurt ve  Rottweiler melezi olan sokak köpekleri. Barınakta yeni bir yuva bekleyen köpekler, her gelen ziyaretçiyi ayakta karşılıyor.
Mayıs: Jeni, tam bir fotomodel adayı. Bir yaşındaki Rottweiler kurt melezi Jeni, verdiği pozla iyi bir bekçi köpeği olacağını göstermeye çalışıyor. 

Haziran: Dalmaçyalı Deyzi, sahibi ölünce yetim kaldı. Irkının bütün özelliklerini taşıyan Deyzi, iki yaşında ve yeni sahibini bekliyor. 

Temmuz: Umut’un, trafik kazası sonrası bacağı kırılmış. Neredeyse 70 kilo ağırlığa sahip çoban kırması, ayağında platinle barınakta yaşamını sürdürüyor. Ancak o haliyle bile fedakârlık timsali! Paylaşımcı Umut, yuvasını sokak köpeği ‘Dombili’ye vermiş.

Ağustos: Ağustos ayının güzeli, çekim yapılan mekânın duvarındaki yazıyla hayvanseverlere seslendi: ‘Bu dünya hepimizin’. 

Eylül: Barınağın tek güler yüzlü köpeği Bulut, Alaskan Malamute cinsi bir kurt. Çok değerli bir köpek. Bulut, sahibi tarafından sokağa terk edilmiş. 

Ekim: Ekimin dört güzeli var. Havuç, Leydi, Çiço ve Garo. 10 yaşını deviren dört kafadar barınağın kıdemlilerinden. Ancak onları sahiplenmek isteyenlere kötü bir haber var; evlatlık verilmiyorlar. Çünkü Leydi ve Çiço kardeş. Daha önce evlatlık verilen Leydi gittiği evde günlerce yemek yememiş, Çiço da barınakta açlık grevine başlamış. İki köpek barınakta artık hiç ayrılmıyor.
Yılbaşında onları unutmayın
Bu arada ‘güzel’lerin yaşadığı Yedikule Hayvan Barınağı’nın acil bazı ihtiyaçları var. Başta altlarına serilmek üzere eski gazete geliyor. Diğer ihtiyaçlarsa, kuru ve yaş mama, makarna, süt, bisküvi, battaniye, yorgan ve halıfleks. Barınak yetkilileri ayrıca köpeklerin ihtiyaçlarını karşılamak için özel yılbaşı kutuları hazırladı. Kutularda Yedikule logosu bulunan bir çay fincanı, 32 çikolata ve bir de anahtarlık var. Takvim ve hediye kutu için: ‘www.yedikulehayvanbarinagi.com’

  • Paylaş:
alternative title

YORUMLAR