Serkan Ocak

Loading

Travel Blog

Akıntıya kapılmadan yüzecekler

06 Temmuz 2013

Boğaziçi Kıtalararası Yarışları’nın bu yıl 25.’si düzenleniyor. Yarın yapılacak yarışta 147 ülkeden tam 1532 yüzücü (Bu rakama bu satırların yazarı olarak naçizane ben de dahilim) katılacak. 25. Boğaziçi Kıtalararası Yarışlar bugün kano yarışlarıyla başlayacak. Yarın ise asıl büyük organizasyon olan dünyadaki tek kıtalararası yüzme yarışları yapılacak. Yarışlara başvurular her yıl artıyor.
Bu yıl katılım rekor seviyeye ulaştı. Ancak organizasyonu yapan Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) özellikle güvenlik gerekçesiyle yarışlara katılım sayısını 1500 civarında tutmaya çalışıyor. Bu yıl yarışların dünya rekortmeni bir de onur konuğu var. 200 ve 400 metre serbest stillerdeki dünya rekorunu 13 yıldır hâlâ elinde bulunduran Avustralyalı yüzücü Ian Thorpe, TMOK’un dün Olimpiyat Evi’nde düzenlediği basın toplantısına katıldı. 



Serkan Ocak, Thorpe ile birlikte...


Yeniden yüzmeye döndüm


Thorpe, emsalsiz etkinlikte yer almaktan dolayı büyük bir zevk duyduğunu belirtti. Omzundaki sorundan dolayı yarışa katılamayacağını belirten Thorpe, “6 bin 500 metreyi 35 dakikada yüzüyorlar. Bu inanılmaz bir olay. Kıtalararası yüzmeyi, ileride bu yarışa katılmayı çok arzuluyorum” dedi. Yüzmeyle ilgili sürekli yeni şeyler öğrendiğini belirten Thorpe, geçen yaz Londra’da gerçekleştirilen Yaz Olimpiyat Oyunları’na vakit bulamadığı için hazırlanamadığını ve katılamadığını, bir dönem yüzmeye ara verdiğini ancak tekrar antrenmanlara başladığını anlattı. Thorpe, sözlerini şu şekilde tamamladı: “Önemli olan yüzmeye olan sevgimi ortaya koymak. Ve bu sporu yapmak. Şimdi tekrar geri döndüm. Dönüş nedenim ise belirli bir sonuç almak değil.”

3 saatliğine boğaz kapalı

Yarışlar boyunca yarın boğaz trafiği 3 saatliğine her iki yönde de kapanacak. Yarış parkuru Anadolu Yakası’nda Kanlıca’dan başlayarak Avrupa Yakası’nda Kuruçeşme Parkı’nda sona erecek. Yarış uzunluğu 6500 metre ancak boğazdaki asıl yarış mesafeye karşı değil akıntıya karşı veriliyor. Yarışlara bu yıl 1532 sporcu katılıyor. 147 ülkeden katılan sporcuların büyük çoğunluğunu 174 sporcuyla Ruslar oluşturuyor. Türkiye’den ise 712’si erkek, 163’ü kadın toplam 875 kişi katılıyor. Yabancı yüzücülerde ise 465’i erkek 192’si kadın toplam 657 yüzücü katılıyor. Yarışlar esnasında çok sayıda güvenlik teknesi de yüzücülerin güvenliğini sağlayacak. Yüzme yarışı saat 10.00’da başlayacak.

  • Paylaş:
alternative title

YORUMLAR