Serkan Ocak

Loading

Travel Blog

Güney'e örgüt soruşturması

Ergenekon duruşmasında Zekeriya Öztürk sanıkları Ömer Seyfettin kahramanlarına benzetirken, savcılığın Tuncay Güney hakkında soruşturma açtığı ortaya çıktı

05 Aralık 2008

İSTANBUL - İfadeleri ve açıklamalarıyla Ergenekon soruşturmasının ‘kilit’ ismi olarak bilinen Tuncay Güney hakkında ‘terör örgütü üyesi olmak’tan soruşturma yürütüldüğü ortaya çıktı.
Ergenekon davasının dünkü 24. duruşmasında mahkeme, Güney hakkında Ergenekon kapsamında soruşturma olup olmadığı konusunda İstanbul Savcılığı’na yazılan yazıya cevap geldiğini belirtti. Yazıda, Güney hakkında ‘terör örgütü üyeliği’ suçuyla soruşturma açıldığı ve bunun devam ettiği ifade edildi.
Duruşmada emekli Binbaşı Zekeriya Öztürk, önceki duruşmada yarım kalan savunmasına devam etti: “İddianameyi hazırlayanlar ‘bir fenomen, bir örgüt yaratın’ talimatıyla hareket etmişlerdir. Buradaki tetikçi, yönetici gibi söylenen sanıkların hikâyesi aslında bir Ömer Seyfettin hikâyesidir. Bana emniyet sorgumda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın attan düşmesinden sonra yazdığım yazıyı sormuşlardı. At başbakanı atmıştır. Başbakanla at arasındaki bir olaydır. Olay bundan ibarettir.”
Öztürk’ün avukatı Yaşar Ağsu’ysa 100 sayfalık savunmasında iddianameyi hazırlayan savcılara şöyle yüklendi: “İddianamede sanıklar için AKP’yi kapatmayı amaçladıkları yazıyor. Yargıtay Başsavcısı da bu suça ortak oldu ancak bu davada sanık değil. Lobi belgesi ‘TSK içinde bir yapılanma’ diye başlıyor. Sizin sanıklarınız TSK. İddianamede Veli Küçük fotokopi dağıtarak, rejimleri değiştirip örgütü eyleme yöneltebiliyorsa, Küçük’ü derhal kopyalayalım. İleride bu ülkeye lazım olur.”

  • Paylaş:
alternative title

YORUMLAR