Serkan Ocak

Loading

Travel Blog

'Cephaneliği annemde unutmuşum'

Annesinin evinde Kanas suikast silahı, Kalaşnikof tüfek, çok sayıda el bombası ve TNT?patlayıcıları bulunan Ergenekon sanığı Fikret?Emek, 'Silahları PKK'dan aldım. Yaralanınca annemin evinde unutmuşum' dedi

03 Aralık 2008

İSTANBUL - Ergenekon davasında savunma yapan emekli Binbaşı Fikret Emek, Eskişehir’deki evinde ele geçirilen çok sayıda silahı ve patlayıcı malzemeyi operasyonlarda PKK’dan ele geçirdiğini söyledi. Emek, gazi olduğunu tedavisi sırasında unutkanlık  başladığını ve silahları annesinin evinde unuttuğunu belirterek, sanıklardan ve Türk Silahlı Kuvvetleri’nden (TSK) özür diledi.
Emek’in Eskişehir’deki annesinin evinde Ergenekon operasyonu kapsamında baskın yapıldığında Kanas marka silah, Kalaşnikof tüfek, ruhsatsız tabanca, çok sayıda el bombası ve TNT?patlayıcıları bulunmuştu. Bu silahlar Ergenekon’un cephaneliği olarak tanımlanmıştı. Ergenekon davasının 23. duruşmasında emekli Binbaşı Fikret Emek sorgulandı.
Annesinin evinde bulunan  cephaneliği operasyonlar sırasında bölücü terör örgütünden ele geçirildiğini öne süren Emek şunları söyledi: “Örgüttten muştalı gibi ilgimi çeken silahları da aldım. Birliğimizde Kanas silahı yok. Bazen bunları operasyonlar sırasında birliğe parça parça getirerek terör örgütlerine karşı kullanıyorduk.  Kuzey Irak operasyonu dönüşü göğsümden vuruldum, bir buçuk yıl tedavi oldum. Sağlık sorunları, emekliliğim ve evliliğim üst üste geldi. Dalgınlık ve hatırlamama sorunları başladı. Silahları annemin evinde olduğunu unuttum. Malzemelerin çoğu paslı ve oksitlenmişti.  Anne dediğim kutsal birinin evinde unuttuğum bana ait silah ve patlayıcıların bulunması manevi zarar vermiştir. Benim ihmalim ve hatam. Ailemi, çevremi ve dolaylı olarak TSK’yı zor durumda bıraktığım için vicdan azabı duyuyorum.”
Orgeneral Eşref Bitlis’i taşıyan uçağın düşmesinde sabotaj ihtimali bulunduğunu, elektromanyetik dalgalar ve uçak düşürülmesiyle ilgili okuduğu kitaplardan bilgilenme amacıyla notlar aldığını savunan Emek, “Ankara’daki evde bulunan bilgi ve belgeler de askeriyede istihbarat bölümünde çalıştığım dönemlerde elime geçti. Asılsız veya çarpıtılmış ihbarlar olduğunu düşündüğüm için komutanlarıma dahi söylemedim. Bilgileri kimseye vermedim” dedi.

‘TSK?ganimet toplamaz’
Cumhuriyet Gazetesi avukatı Bülent Uktu’nun “Sizin evinizdeki bombalarla gazeteye atılan bombaların kafile numarası aynı. Bir fikriniz var mı?” şeklindeki sorusuna Emek ‘maksatlı olduğu’ iddiasıyla yanıt vermedi. Yücel’in soruları salonda gerilim yarattı. Avukat Özkan Yücel’in, Fikret Emek’e terörle mücadele sırasında ele geçirilen el bombalarını kendi evine götürmesine ilişkin ifadesini hatırlatması üzerine, Mahkeme Başkanı Köksal Şengün, “TSK ganimet toplamaz. Alan kişinin kendi hatası, kendi suçudur” diyerek avukatı uyardı.

  • Paylaş:
alternative title

YORUMLAR