Serkan Ocak

Loading

Travel Blog

Sisin ardından karakış geldi

İstanbul'da deniz trafiğini felç eden sisin ardından tüm yurtta soğuk ve yağış etkili olacak. Türkiye hafta ortasına kadar karakışı yaşayacak.

05 Ocak 2013

İstanbul dün güne yoğun bir sisle başladı. Gece ile gündüz sıcaklık farkının 10 dereceyi bulması nedeniyle ortaya çıkan yoğun sis, özellikle deniz trafiğini aksattı. Boğazdaki transit geçişler ise gece saat 03.45’ten itibaret çift yönlü kapatıldı. Deniz trafiğindeki aksamalar nedeniyle karayollarında da yoğun trafik oluştu. Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nde normal sabah trafiğinden daha yoğun bir trafik vardı. Görüş mesafesi zaman zaman 10-20 metreye kadar düştü. Sürücüler 2 - 3 sıra önündeki aracı görmekte güçlük çekti. Yoğun sis nedeniyle Boğaziçi Köprüsü’nün ışıkları dahi köprünün üzerinden zor fark edildi. Sabiha Gökçen Havalimanı’nda bazı seferler gecikmeli olarak gerçekleşti.
Firmalar çalışanlarına tekne gönderdi
Sis nedeniyle Bakırköy-Yenikapı-Kadıköy-Bostancı, Boğaz hattı ve Avcılar’a deniz otobüsü seferleri yapılamadı.
Deniz ulaşımının iptal edilmesi üzerine trafiğe çıkan araç sayısında artış yaşandı. Görüş mesafesinin 10-20 metreye kadar düşmesi ve araç sayısının artması, kent içi trafiğinde yoğunluğa neden oldu. Otobüs ve metrobüs seferleri sisten etkilenmedi.
Seferlerin yapılamaması nedeniyle vapur iskeleleri önünde uzun kuyruklar oluştu. Üsküdar Belediyesi, iskele önünde bekleyen vatandaşlara çorba ikramında bulundu.
Bazı vatandaşların çalıştıkları firmaların gönderdiği özel motorlarla Anadolu yakasından Avrupa yakasına geçiş yapabildiği dikkati çekti.

Feribotta sis esaret

Bandırma’dan dün saat 07.30’da Yenikapı’ya hareket eden feribot, İstanbul Boğazı’ndaki yoğun sis nedeniyle güçlükle seferini tamamladı. Yoğun sis içerisinde ilerleyen feribotta bulunan vatandaşlar cep telefonlarının navigasyon programlarıyla nerede olduklarını belirlemeye çalıştı. Feribot içerisinde çekilen görüntülerde feribotun, görüş mesafesinin oldukça düşük olması nedeniyle tehlikeye karşı sık sık siren çaldığı duyuldu. Feribot, yoğun sis altında Yenikapı’ya 09.20’da ulaştı.

Hava 6-10 derece soğuyor

Türkiye , Karadeniz ve Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisine girdi. Hava sıcaklığı, hafta sonundan itibaren yurdun kuzey kesimlerinden başlayarak 6 ila 10 derece azalacak.
Bugün Marmara’nın doğusu, Karadeniz, Kuzey Ege’nin iç kesimleri, İç Anadolu, Orta ve Doğu Akdeniz, Güneydoğu Anadolu Bölgesi ile Doğu Anadolu’nun güney ve batısı yağışlı olacak. Yağışlar kıyı kesimlerde yağmur, diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak.
Yarın doğuda devam edecek yağışlara ilave olarak, ülkenin kuzeybatısı Balkanlar üzerinden gelen yeni bir soğuk ve yağışlı havanın etkisine girecek.
Yağışlar, önümüzdeki hafta ortasına kadar ülkenin kuzey, iç ve doğu kesimlerinde kar şeklinde etkili olmaya devam edecek. Doğu bölgelerdeki yağışlar önümüzdeki hafta ortasına kadar çok kuvvetli ve yoğun kar şeklinde etkili olacak..

Hafta ortasına kadar karakış


İstanbul’da bugün yağmur şeklinde görülecek yağış, yarın kuvvetli rüzgârla birlikte karla karışık yağmur ve kar şekline dönüşerek önümüzdeki hafta ortasına kadar aralıklarla etkisini sürdürecek.
İBB, ana arterlerde kar kürüme ve tuzlama çalışmaları için toplam 908 araç ve 2266 personeli hazırda bekletiyor.
Karla mücadelede 908 araç İstanbul’a hizmet edecek. Ekipler, 3 saat önceden buzlanma konusunda bilgilendirilecek. Kritik kavşaklarda 40 adet kurtarıcı, 24 saat hazır bekletilecek.

  • Paylaş:
alternative title

YORUMLAR