Serkan Ocak

Loading

Travel Blog

Ergenekonda ilk tahliye edilen Mahmut Öztürk oldu

19 Kasım 2008

İSTANBUL - Ergenekon davasının 15. duruşmasında tutuklu sanık Mahmut Öztürk tahliye edildi. Mahkeme heyeti kararı verirken dosya kapsamı, delil durumu, sevk maddeleri, cezaevinde kaldığı süre ve savunmasının tespit edilmiş olmasını dikkate aldı.
Silivri Cezaevi’nde görülen davanın dünkü duruşmasında önce Muzaffer Tekin’in çarpraz sorgusu yapıldı ve avukatlarına söz verildi. Tekin’in avukatı Engin Çelik Kadıgil, olayların Van 100. Yıl Üniversitesi’ne yapılan operasyonla başladığını belirterek, Şemdinli ve Danıştay saldırılarının TSK’yı yıpratmak amacıyla organize edildiğini söyledi. Kadıgil, “Şemdinli savcısı Ferhat Sarıkaya şimdi Amerika’da CIA korumasında” dedi.
Duruşmada daha sonra tutuklu sanık emekli asker Mahmut Öztürk’ün sorgusuna geçildi. İddianamede kendisine bir sayfalık yer ayrıldığını, kendisiyle ilgili bir delil sunulmadığını belirten Öztürk, “Arkadaşlarımın örgüt üyesi olduğuna inanmıyorum. Savcıların yalan söylediğine de inanmıyorum. Gözlerinden kaçmıştır” dedi. Savcı ‘Danıştay saldırısından sonra kaçak durumuna düşen Tekin’in neden kendi evine geldiğini’ sorunca, “Sizin evinize biri gelse ne yaparsınız” dedi.

Öztürk’ün sorgusunun ardından
Sedat Peker söz aldı ve iddiaların gerçek olmadığı söyledi.  Mahkeme ‘Dosya kapsamı, delil durumu, sevk maddeleri, cezaevinde kaldığı süre ve savunmasının tespit edilmiş olması” dikkate alınarak, Mahmut Öztürk’ün tahliyesine karar verdi.

  • Paylaş:
alternative title

YORUMLAR