Serkan Ocak

Loading

Travel Blog

'Kadıköy'e adayım'

Canlı Yazıişleri'ne katılan Kadıköy'ün 19 yıllık belediye başkanı Selami Öztürk, gelecek seçim için "Büyükşehire değil ama Kadıköy'e adayım" dedi.

29 Aralık 2012

Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, Radikal’in Canlı Yazıişleri’nde okurların sorularını yanıtladı. Sokaktaki hayvanları katletmediklerini, aksine köpekleri bakıma aldığını anlatan Öztürk, bakanlığın izin vermesi durumunda hayvanlar için modern bir yaşam alanı kuracaklarını söyledi.

Haydarpaşa projesiyle ilgili gelen sorulara, “Hep beraber koruyacağız” diyen Öztürk, okurların sorularına özetle şu yanıtları verdi: “Moda’da evvelce kaldırım yoktu, bebek arabaları yaşlılar, engelliler yürüyemiyordu. O nedenle Moda’da sokak düzenleme çalışması yapılıyor. Kentsel dönüşüm sadece Moda’yı değil, ilçenin tamamını kapsıyor. Eğer kaldırım genişlikleri belli standardı aşmıyorsa bunu yapmak zor olabiliyor... Atatürk anıtının oraya fuar konulması, yeşil alanların dini tesis alanları olarak planlanması, yeşilin yok edilmesi gibi uygulamalar Kadıköylüleri rahatsız ediyor. Bağdat Caddesi’ne yeni yıl süslemeleri yapıyoruz ama Büyükşehir engelliyor.”

Göztepe’ye cami yapılması tartışmaları için “Biz olması gereken yeri gösteriyoruz” diyen Öztürk, “Salı Pazarı’nın olduğu yere Büyükşehir AVM yapmak istiyordu. Danıştay iptal etti. Biz oranın yeşil alan olarak kalmasını istiyoruz. AVM trafiği mahveder, esnafı öldürür. Bütün dünyada AVM’ler kent dışındadır... Minibüslerin kaldırılması lazım, toplu taşıma aracı olarak kullanılamaz. Bizim ulaşımla ilgili böyle bir projemiz olamaz. Metro doğru bir proje ancak güzergâhı yanlış. Ankara Asfaltı’na değil, minibüs yolu olarak bilinen caddeye yapılmalıydı.”


LÜFER VE BİSİKLET YOLU

Yerel seçimler içinde İBB’ye aday olmayacağını, yeniden Kadıköy adayı olmak istediğini söyleyen Öztürk’e Kadıköy’de yavru lüfer (sarıkanat, çinekop, defne yaprağı) satışının engellenmesi konusundaki kampanyası nedeniyle destek mesajları geldi. Öztürk, bisiklet yolu iptalinin de kendilerinden değil İBB’den kaynaklandığını belirtti. Roboski katliamının yıldönümü nedeniyle de Başkan Öztürk, “Oradaki annelerin ağlayışını izlediğinizde o acıyı hissetmemek mümkün değil. Bir ülkenin kendi vatandaşlarını her ne nedenle olursa olsun öldürmesi ve bir yıldır sorumlularının bulunamaması kabul edilemez” dedi.

  • Paylaş:
alternative title

YORUMLAR