Serkan Ocak

Loading

Travel Blog

Ergenekon sanığıyla toplantı yapmışlar

21 Eylül 2008

İSTANBUL - Ergenekon operasyonunun yedinci dalgasında gözaltına alınan 19 kişiden beş teğmen ve bir askeri öğrenci savcılıkta ifade verdi.
Beşiktaş’taki İstanbul Merkez Komutanlığı’nda iki gün tutulan beş teğmen ve bir askeri öğrenci iki grup halinde savcılığa getirildi. Askeri öğrenci Yaşar T. ve iki teğmen dün sabah saat 10:30’da, diğer üç teğmense öğleden sonra saat 15:30’da Beşiktaş’taki İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na sevk edildi. Askerler sivil araçla ve sivil giyimli askerler eşliğinde, kelepçesiz halde adliyeye getirildi. İstanbul Merkez Komutanlığı’nda tutuldukları iki gün boyunca ifadelerine başvurulmadığı öğrenildi.        

Bir teğmen serbest
Ergenekon savcıları Zekeriya Öz ve Mehmet Ali Pekgüzel tarafından ifadeleri alınan askerlerden dört teğmen ve bir askeri öğrenci tutuklanmaları istemiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Teğmenlerden Önder K. ise serbest bırakıldı.
Kara Harp Okulu 3. sınıf öğrencisi olan 20 yaşındaki Yaşar T.’nin, Mersin’de tatildeyken ailesinin yanından asker gözetiminde polisler tarafından gözaltına alındığı kaydedildi. Yaşar T.’ye, savcılıkta, teğmen arkadaşları aracılığıyla tanıştığı Ergenekon soruşturmasının tutuksuz sanığı Neriman Aydın’la yaptığı telefon görüşmelerinin sorulduğu öğrenildi. Orgeneraller Şener Eruygur ve Hurşit Tolon’la birlikte 1 Temmuz’daki Ergenekon’un altıncı dalgasında gözaltına alınan Neriman Aydın’ın bu olayla ilgili Yaşar T. ile telefonda görüştüğü belirtildi.

Hafta sonu toplantıları
Neriman Aydın ve askeri öğrencinin konuşmalarında Ergenekon soruşturmasını ve hükümeti hedef alan cümleler sarf ettikleri kaydedildi. Ayrıca, teğmenler ve kara harp okulu öğrencilerinin Neriman Aydın ve Ergenekon soruşturmasında tutuklu bulunan ağabeyi Kemal Aydın’la hafta sonları toplantı yaptıkları belirlendi. Gazete baskıya verildiği saatlerde mahkemeye sevk edilen askerlerin işlemleri devam ediyordu.
Öte yandan gözaltındaki Levent Temiz’in avukatı Erkan Aydemir, müvekkili için ek bir günlük daha gözaltı süresi alındığını söyledi. Aydemir, avukat olduğu için polis tarafından ifadesi alınmayan Temiz’in ifadesini savcıların alacağını söyledi.

  • Paylaş:
alternative title

YORUMLAR