Serkan Ocak

Loading

Travel Blog

'Alman Deniz Feneri'nden 7 milyon avro aldık'

10 Eylül 2008

İSTANBUL - Türkiye Deniz Feneri Derneği Genel Başkanı Engin Yılmaz, iddialara yanıt vermek üzere dün bir basın toplantısı düzenledi. Yılmaz, Almanya’daki dernekle ‘hiçbir bağlantılarının’ olmadığını söyledi ancak  üç yıl içinde toplam 6 milyon 940 bin avro bağış aldıklarını kabul etti. 
Almanya’nın ve Türkiye’nin gündeminde olan Alman Deniz Feneri Derneği e.V.’nin yolsuzluk iddiaları üzerine Türkiye’deki Deniz Feneri Derneği yöneticileri dün bir basın açıklaması yaptı. Ümraniye’deki Deniz Feneri Derneği Lojistik Merkezi’nde düzenlenen toplantıyı çok sayıda gazeteci de izledi. Derneğin başkanı Engin Yılmaz,  Alman Deniz Feneri Derneği e.V.’den ‘Alman derneği’ diye söz etti, iki dernek arasında sentetik ilişkiler kurulmaya çalışıldığını savundu. Yılmaz, şöyle dedi:
Denetlendik: 2004’ten itibaren tüm mali tablolarımızı bağımsız denetim kuruluşları tarafından denetlemektedir. Alman derneği hakkındaki soruşturma başladıktan sonra Mayıs - Ağustos 2007 tarihleri arasında üç ay süreli İçişleri Bakanlığı denetiminden geçtik. Suç unsuruna rastlanmad,. (Yılmaz’ın bağımsız denetim kuruluşları dediği kuruluş Uluslararası Bağımsız Denetim şirketi INPACT Türkiye).
Üç yılda yaklaşık 7 milyon avro: Deniz Feneri gerekli yasal prosedürler çerçevesinde Deniz Feneri e.V. adındaki Alman derneğinden üç yıl içinde toplam 6 milyon 940 bin Avro bağışı tamamen yasal prosedürlerle ve bankalar yoluyla kayıt altında kabul etti. Derneğimiz yasal çerçevede yurt dışındaki başka kuruluşlardan da bağış kabul etmiş, AB fonlarından kaynak kullanmıştır.
İsimler neden aynı? Sadece Almanya’da değil, Türkiye’de ve yardım çalışmalarımızı yürüttüğümüz pek çok coğrafyada derneğimizin adını taklit eden, kullanan kurumlar ortaya çıktı. Bütün bu oluşumlar hakkında gerekli tedbirleri sürekli aldık. Bu Alman derneğine de aynı uyarı yapılmıştır. Aramızda hiçbir bağ bulunmamaktadır.
Kanal 7 ile ilişki: Kanal 7’yle ilişkimiz profesyonel bir ilişkidir. Derneğimizin misyonunun önemli bir taşıyıcısı olan Deniz Feneri programını başladığı yıldan bu yana, bir sosyal sorumluluk anlayışı çerçevesinde yayınlamakta, tanıtımda destek olmaktadır.
Yılmaz, iddianamede kendileriyle ilgili bölümlere “Bunları savcıya sorun” diye, Kanal 7’yle ilgili soruları “Bunları Kanal 7’ye sorun” diye geçiştirdi. Yılmaz, gazeteciler soru sormaya devam ederken, “Bursa’ya yetişmem yoksullara bayram öncesi yardım götürmem lazım” diyerek masadan kalktı.

  • Paylaş:
alternative title

YORUMLAR