Serkan Ocak

Loading

Travel Blog

Mescitli okula 'doğal' yaklaşımlar

22 Ocak 2008

İSTANBUL - Zemin katındaki bir odanın mescit olarak kullanıldığı, öğrencilerin ve öğretmenlerin namaz kıldığı Erkan Avcı Anadolu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'ne soruşturma için iki müfettiş gönderildi. Namaz kılınan odaya dün kilit vuruldu. Kimi öğrenciler ve veliler ise okulda namaz kılınmasını doğal karşıladı.
Öğrencilerin her sabah kıyafet içtimasına çekildiği, müdür tarafından bahçede saçlarının kesildiği Erkan Avcı Anadolu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nde mescit olduğunu Radikal'in ortaya çıkarmasının ardından dün
okul hareketliydi. Bahçelievler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nden iki şube müdürü okula giderek incelemelerde bulundu.
İki müfettiş okulda
İl Milli Eğitim Müdürlüğü ise olayı soruşturmak üzere okula iki müfettiş gönderdi. Okul önünde iki resmi araç ve görüntü almak isteyen gazeteciler vardı. Okul müdürü müfettişlere telaşlı bir şekilde okulu gezdiriyordu. Namaz kılınan oda öğle namazı saatinde kilitlenmişti.
Okullarında namaz kılınan bir oda olduğunu ve bazı öğrencilerin bu odayı kullandığını anlatan öğrenciler, gazetecilere konuştu. Okullarının adını söyleyerek slogan atan gençler, "Ne olmuş yani okulda mescit varsa" diyordu. Bir kız öğrenci "Okulda namaz kılmak günah mı?" diye sorarken bir diğeri "Burası okul mu, cami mi?" şeklinde konuştu.
Çocuğu okulun öğrencisi olan Berrin Aslan, "İnsanlar ibadetlerini yapabilir. Resmi açıdan yasak olabilir ama bence hiçbir sakıncası yok" dedi.
Okul Müdürü Muhittin Kara, dün okulda namaz kılınan bir yer olduğunu yalanladı. Oysa birkaç gün önce Radikal'in sorularını yanıtlarken "Okul açıldığından beri namaz kılınan bir yer var" diye konuşmuştu.
Namaz odaları arttı
Eğitim Sen Genel Başkanı Alaaddin Dinçer ise son zamanlarda özel ve devlete bağlı eğitim kurumlarında bu tür mekânların arttığını belirterek, bu mekânların denetlenerek derhal kapatılması gerektiğini söyledi. Dinçer, "Bu yerlere sadece göstermelik soruşturmalar açılıyor" dedi.

  • Paylaş:
alternative title

YORUMLAR