Serkan Ocak

Loading

Travel Blog

Hayali dinle derdini tahmin et

30 Aralık 2007

İSTANBUL - Kimi çocuğuna iyi bir eğitim hayal ediyor, kimi yıllardır devam eden bekârlığına bir son vermek, kimi araba, kimi ev istiyor, kimi de hastalığına çare diliyor. Bazıları için yılbaşının anlamı bir umut, umudun adresi ise her yılbaşı öncesi olduğu gibi yine Nimet Abla. Yılbaşına birkaç gün kala kazandırdığı ikramiyelerle ünlü Nimet Abla bayisinden bilet almak isteyenler dakikalarca kuyrukta bekliyor. Bu yıl büyük ikramiye 25 milyon YTL. İşte 'Ya çıkarsa' diye Nimet Abla'nın önünde bekleyen bazı vatandaşların hayalleri, halleri...
Fatoş Akpınar, üç yaşındaki kızı Azra'ya çektiriyor piyango biletini. Anne Akpınar'ın tek hayali kızının iyi bir eğitim alabilmesi. Azra'nın ise şimdilik gözü sadece oyuncaklarda. Elindeki biletlere belki de 6 milyon YTL çıkacak olan üç yaşındaki Azra tüm o paralarla oyuncak ve bisiklet almak istiyor.
'Ak sakallı dede uğradı'
Sayit Gül, 62 yaşında. Yıllar önce dul kalmış ve artık evlenip bir aile kurmak istiyor. Gül, dua ettiğini ve rüyasında ak sakallı birini görüp Nimet Abla'ya geldiğini anlatıyor: "Çocuğum olmuyor. Dulum. Artık evlenmek istiyorum. Rüyamda bir ak sakallı gördüm. Bana 100 bin YTL çıkacağını söyledi. Koştum geldim. Çocuklu bir kadın bulursam evlenip mutlu bir yuva kurmak istiyorum." İsmini söylemek istemeyen 'Akdeniz anemisi' hastası olan bir kadın ise, ikramiye kendisine çıkarsa tüm parayı tedavisi için harcayacakmış.
67 yaşındaki Cemile Kaya ise "Oğlum 45 yaşında ve bunca yıldır parasızlıktan evlenemedi. Para çıkarsa hemen bir ev alıp oğlumu iyi bir kızla evlendireceğim" diye konuşuyor. Küçücük bir dükkânın önünde bekleyen yüzlerce insan var. Bunların bazıları sıra beklemekten sıkılıp seyyar bilet bayilerden şanslarını deniyor.
Nimet Abla çalışanlarıyla yoğunluktan dolayı söyleşi yapılamıyor. Sadece biletlerin tükenmekte olduğunu söylüyorlar. Bayinin sorumlu müdürü Bilal Yıldız söyleşilerin yoğunluktan dolayı saat 16.00'dan sonra yapılacağını basına duyurmuştu. Televizyon habercileri canlı yayın araçlarıyla Nimet Abla piyango bayisinin önünde Yıldız'la söyleşi yapmayı bekliyor.
Son biletler son şanslar
Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğü, yılbaşına bir gün kala biletlerin yüzde 91'inin satıldığını açıkladı. Yılbaşı için 240 milyon YTL'lik bilet basılmıştı.

  • Paylaş:
alternative title

YORUMLAR