Serkan Ocak

Loading

Travel Blog

Bomba patladı, insanlık öldü

27 Aralık 2007

İSTANBUL - Sefaköy'de önceki gün patlayan bombayla ağır yaralanan Fatma Ağdemir, 15 dakika boyunca kanlar içinde yerde bekledi. Karnına şarapnel parçası isabet eden Ağdemir'i yoldan geçen araçlar almak istemedi. Daha sonra Ağdemir'e yardım etmek isteyenler ise kanlar içindeki kadını yürütmek istedi. Sadece beş dakika uzaklıktaki hastaneye Ağdemir, zamanında yetiştirilebilse belki de yaşıyor olacaktı.
Sefaköy'de önceki gün patlayan bomba, biri ağır, yedi kişiyi yaralamıştı. Ağır yaralı Fatma Ağdemir kaldırıldığı Rumeli Hastanesi'nde dün sabaha karşı 04.30'da öldü. Ağdemir, önceki gün evinden ayrılarak önce eşinin çalıştığı markete uğradı. Sonra buradan ayrılan 30 yaşındaki Ağdemir, birkaç sokak uzaklıktaki bir mobilya dükkânına, kalan taksitlerini ödemek üzere yürümeye başladı. Ağdemir'in yanında amcasının karısı Ümmü Ağdemir de vardı. İki kadın yolda yürürken cadde üzerindeki bir çöp yığının içine bırakılan bomba aniden patladı. Bomba çaydanlık içine konulmuştu. Patlama sonucu çaydanlık parçası Fatma Ağdemir'in toplar damarına isabet etti.
Yakınlarının iddiasına göre, hastane beş dakikalık mesafede olmasına rağmen Ağdemir yaklaşık 15 dakika boyunca kanlar içinde yerde yattı. İlk anda Ağdemir'e yardım eden olmadı. Çünkü bombanın patladığı yerde panik yaşanıyordu. Dakikalar sonra yardımına gelenler ise yoldan geçen araçları durdurmak istedi ama duran olmadı. Yaralı haldeki Ağdemir'i yürüterek bir araca bindirmek istediler. Ancak Ağdemir'in durumu çok kötüydü. Daha sonra Sefaköy'deki Rumeli Hospital'a getirilen Ağdemir, iki kez ameliyata alındı. Ciğerleri tamamen iflas eden Ağdemir'in yaşam mücadelesi, dört saatlik ameliyata rağmen uzun sürmedi. Ümmü Ağdemir'in ise sadece kulak zarı yırtılmıştı.
Samsunlu Ağdemir'in Türk bayrağına sarılı cenazesi dün Adli Tıp Kurumu morgundan alınarak Sefaköy'deki Fatih Camii'ne getirildi. Cenaze İkindi namazından sonra Halkalı Mezarlığı'nda defnedildi. Cenazeye katılan eşi Oktay Ağdemir yakınlarının desteğiyle ayakta duruyordu. Ağdemir'in sekiz yaşında Okay, beş yaşında Damla ve üç yaşında da Cemre isminde üç çocuğu vardı. Çocuklara cenaze namazına kadar annelerinin öldüğü söylenmedi.
Cenaze öncesinde PKK aleyhine sloganlar atıldı. Ağdemir'in evine Türk bayrakları asıldı. Cenaze törenine Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay da katıldı.

  • Paylaş:
alternative title

YORUMLAR