Serkan Ocak

Loading

Travel Blog

'Gözaltı ihmali' cinayete davetiye çıkardı

25 Aralık 2007

İSTANBUL - Fatih'te, oturdukları Muratpaşa Mahallesi'nde, 'sorunlu' diye tanınan Bircan Adsan, önce annesini dövdü, sonra da babasını hastenelik etti. Şikâyet üzerine sokağa gelen polis, Adsan'ı gözaltına almadı. Adsan, polisler gidince pencereye çıktı. Sokaktan geçen bir kişiyi döverek öldürdü. Polis, birkaç saat önce dokunmadığı Adsan'ı, 'katil zanlısı' olarak karakola götürdü.
Millet Caddesi Selçuk Sultan Cami Sokak'ta dün sabah dehşet veren bir cinayet yaşandı. Daha önceden hapis cezası alan, apartmanında ve mahallesinde sürekli kavgalara karışan 25 yaşındaki Bircan Adsan, önceki gece annesini, ağabeyini ve babasını dövmeye başladı. Babasını sokağa sürükledikten sonra eve döndü. Şikâyet üzerine mahalleye polis geldi, ancak Adsan'ı gözaltına almadı.
Evde sabaha kadar tartışmalar sürdü. Dün saat 05.30'da Adsanların bulunduğu Selçuk Sultan Camii Sokak'tan, elinde ilaçlarla Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne giden 43 yaşındaki Muammer Edip Erdem geçiyordu. Adsan, balkonda sigara içerken Erdem'i gördü ve "Ne bakıyorsun" diye laf attı. Sokağa inerek Erdem'i dövmeye başladı. Bira şişesiyle Erdem'in başına vuruyordu. Yaralanan Erdem, yere yığıldı.
'Öl artık'
Tanıklarının anlattıklarına göre, kanlar içindeki Erdem, Adsan'a "Ne olur vurma" diye yalvarıyordu. Adsan, 'Öl artık' diye bağırarak vurmaya devam etti. Erdem hareketsiz kaldıktan sonra Adsan, tekrar evine çıktı, banyo yapıp üzerini değiştirdi ve olay yerine gelen polislere cinayeti kendisinin işlediğini söyleyerek teslim oldu.
Komşuları, Bircan Adsan'ın 'sorunlu' bir kişiliğe sahip olduğunu, daha önce de, aynı sokaktaki otelin camlarını kırdığını, mahallede insanlara saldırdığını, anne ve babasını dövdüğünü söyledi. Anne Ayşen Adsan, oğlunun psikolojik tedavi almadığını ve herhangi bir raporunun bulunmadığını ifade etti. Şehremini Polis Merkezi'ne götürülen Bircan Adsan, ifadesinde, "Bakınca sinirlendim ve öldürdüm" dedi.

  • Paylaş:
alternative title

YORUMLAR