Serkan Ocak

Loading

Travel Blog

Bir nevi 'İspanyol Ateşi'

En son Joaquin Cortez'in Harbiye'deki gösterisiyle dans severlerin flamenkoya doyduğunu sanmıştım. Ancak Türkiye'ye ilk defa gelen Carmen Mota'nın Fuego'su, asi adımlarıyla gösteriyi izleyebilen şanslı flamenko severleri büyüledi.

13 Kasım 2007

İSTANBUL - En son Joaquin Cortez'in Harbiye'deki gösterisiyle dans severlerin flamenkoya doyduğunu sanmıştım. Ancak Türkiye'ye ilk defa gelen Carmen Mota'nın Fuego'su, asi adımlarıyla gösteriyi izleyebilen şanslı flamenko severleri büyüledi.
Son yıllarda ister Anadolu dansları, isterse Batı dansları olsun büyük sahne şovlarına ilgi artıyor. Ayrıca flamenko kursları kentin dört köşesine yayılmışken dünyanın en iyi flamenko dansçıları ve grupları da İstanbul'a gelmeye başladı. Geçtiğimiz hafta boyunca Türker İnanoğlu Maslak Show Center'da (TİM) altı gösteri yapan 'Fuego', flamenko severlerin adrenalinini yükseltti. İspanyolca'da 'ateş' anlamına gelen 'Fuego', bir anda havaların soğuduğu sonbahar akşamlarına iyi geldi.
Temsilin ilk bölümünde 13 dansçının yüksek performansı, canlı müzik olmamasına rağmen çok etkili oldu. Broadway şovlarının tekniklerini aratmayacak titizlikte bir ışık düzeni kullanılmıştı. Her bölüm için ayrı ayrı tasarlanan kostümler gösterinin heyecanını ikiye katlamaya yetti. İkinci perdenin tiyatral koreografisi ise flamenkonun yapıldığı otantik İspanyol barlarını çağrıştırıyordu. İspanyol ekibin ikinci yarıda sahneye çıkan solistleri ise o kadar başarılıydı ki neredeyse dansçılardan daha çok ilgi gördü.

  • Paylaş:
alternative title

YORUMLAR