Serkan Ocak

Loading

Travel Blog

'Maket'ten ev aldılar, dernek kurup eylem yaptılar

Halkalı'daki 'Soyak Olimpiakent' sakinleri, maket üzerinden satın aldıkları evlerin artık güvenli bir yer olmadığını öne sürerek TOKİ ve SOYAK A.Ş.'yi protesto etti.

30 Eylül 2007

İSTANBUL - Halkalı'daki 'Soyak Olimpiakent' sakinleri, maket üzerinden satın aldıkları evlerin artık güvenli bir yer olmadığını öne sürerek TOKİ ve SOYAK A.Ş.'yi protesto etti.
Olimpiakent, Soyak İnşaat tarafından yaklaşık dört yıl önce 1 milyon metrekare sosyal yaşam alanı ile satışa çıkarıldı. Projenin sadece maketlerine bakarak ev satın alan site sakinleri, bugün kandırıldıklarını düşünüyor. Olimpiakentin hemen yanına inşa edilen TOKİ konutları ile Olimpiakent arasında yeni bağlantı yollarının yapılması, yeşil alan diye projede yer alan yere yeni evlerinin yapılacak olması, site sakinlerini ayağa kaldırdı.
Sitenin güvenliği kalmadı
Olimpiakent sakinleri tarafından bir ay önce kurulan 'SOYAK Olimpiakent Koruma ve Kültür Dayanışma Derneği', dün site önünde bir basın açıklaması yaptı. Dernek adına basın açıklamasını yapan Nurdan Akça Şahin, kendilerine yeşil alan diye vaat edilen yaşam alanların Olimpiakent etrafındaki diğer siteler için üç yeni bağlantı yolu yapıldığını söyledi. Bu yollardan düğün konvoylarının, tırların, seyyar satıcıların geçtiğini belirten Şahin, site güvenliğinin ve bütünlüğünün bozulduğunu söyledi. Dernek başkanı Muhittin Altun ise, imar planlarının değiştirilerek kendilerine ait olan alanların tüm sitelere açıldığını, evlerinin değerlerinin düştüğünü ifade etti. Altun, daha önce site yönetiminde kendi haklarını savunan Hüseyin Mert'in, Soyak yönetimi tarafından görevden alındığını kaydetti. Yaklaşık 200 kişilik grup alkışlarla Soyak A.Ş.'yi protesto etti.
'Kandırıldık'
Site sakini emekli öğretmen Necla Seyhan Baykan, Soyak'a güvendikleri için ev aldıklarını ancak kandırıldıklarını belirterek, "Evlerimizin değeri düştü, hakkımız için mücadele verdik, Soyak yönetimi bize tehdit içeren mektuplar gönderdi. Evleri bize satan Soyak, şimdi TOKİ ile işbirliği içinde" dedi.

  • Paylaş:
alternative title

YORUMLAR