Serkan Ocak

Loading

Travel Blog

'Gürültü yapma' diyen polis ateş açtı: Bir ölü

Bağcılar Merkez Mahallesi'nde gürültü yüzünden çıkan tartışma kanlı bitti. "Gürültü yapmayın" diyen kişi bir polis, uyarılan kişi ise oyun salonu işleten 20 yaşındaki Mete Ergün'dü.

27 Haziran 2007

İSTANBUL - Bağcılar Merkez Mahallesi'nde gürültü yüzünden çıkan tartışma kanlı bitti. "Gürültü yapmayın" diyen kişi bir polis, uyarılan kişi ise oyun salonu işleten 20 yaşındaki Mete Ergün'dü. Çıkan kavgada döner bıçağıyla kolundan yaralanan polis memuru altı el ateş ederek Ergün'ün ölümüne, bir kişinin de yaralanmasına neden oldu.
Tanıkların anlatımına göre olay şöyle gelişti. Ergün, üç yıldır Merkez Mahallesi 25/4 Sokak'ta bir oyun (Play Station) salonu işletiyordu. Yan taraftaki büfecinin şikâyeti üzerine, aynı binada oturan Bağcılar İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevli E.Y. aşağı inerek Ergün'ü ve arkadaşlarını gürültü yapmamaları için uyardı. İddiaya göre polis olduğunu açıklamayan E.Y. Ergün'e önce küfür edip yumruk attı sonra da silahının kabzasıyla kafasına vurdu. Ergün de, dükkânında bulunan döner bıçağıyla E.Y.'nn koluna vurdu. Yaralanan E.Y., altı el ateş ederek Ergün'ü öldürdü. Olaya müdahale eden bir genç de seken kurşunla yaralandı. Olay yerinden kaçıp Emniyet'e sığınan polisi kovalayan Ergün'ün arkadaşları göz altına alındı. Mahalle halkı, şikâyetçi olan büfe sahibine ait dükkaânın camını da kırdı. Bölgeye gönderilen çevik kuvvet ekipleri güvenlik önlemi aldı.
Mete Ergün'ün 48 yaşındaki babası Çetin Ergün, 35 yıldır mahallede esnaflık yaptığını, Mete'nin şimdiye dek hiç kimseye bir zararının dokunmadığını söyledi. E.Y.'yi suçlayan Ergün şunları söyledi: "Polisler bizim canımızı korumak için görevli ama canımızı alıyor. Benim yavrum üç ay sonra askere gidecekti. Memur olduğunu söylese tartışma başlamadan biterdi. Rastgele ateş açmış, bari bacaklarına sıksaymış. Neden canına kıydı? Biz kimlere güveneceğiz, kime sığınacağız.
Adalete güveniyorum. Dava açacağız ve sonuna kadar da savunacağız."

  • Paylaş:
alternative title

YORUMLAR