Serkan Ocak

Loading

Travel Blog

Şehitlerin cenazesinde cami içinde slogana izin yok

Levent Camii'nin musalla taşına bir haftanın içinde ikinci kez şehit naaşları konuldu. Patlayan mayınının ve çatışmaların bu seferki kurbanları Piyade Kıdemli Binbaşı Murat Özyalçın ve Jandarma Uzman Onbaşı Cihan Kızıltaş'tı.

16 Haziran 2007

İSTANBUL - Levent Camii'nin musalla taşına bir haftanın içinde ikinci kez şehit naaşları konuldu. Patlayan mayınının ve çatışmaların bu seferki kurbanları Piyade Kıdemli Binbaşı Murat Özyalçın ve Jandarma Uzman Onbaşı Cihan Kızıltaş'tı.
Şehitler için dün Levent'te cenaze töreni ve askeri tören düzenlendi. Cenaze töreninde Murat Özyalçın'ın dört yaşındaki oğlu Utku'nun, annesine 'Babam neden gelmedi?' diye sorması duygulu anlar yaşanmasına sebep oldu.
Şehit annesi kriz geçirdi
Şehitlerin Türk bayrağına sarılı naaşları, Levent'teki Afet Yolal Camii'ne getirildi. Şehitler için kılınan namaz sırasında sağlık görevlileri ve bir kadın askeri personel fenalık geçiren şehit Kızıltaş'ın annesini sakinleştirmeye çalışıyordu. Cenaze namazı sonrası Onur Kıtası tarafından omuzlara alınan şehit cenazeleri top arabasına konuldu.
Top arabasının arkasında Murat Özyalçın'ın eşi Serap, babası Nurettin, annesi Hayriye ile çocukları Özge, Ezgi ve Utku ile Cihan Kızıltaş'ın babası Orhan ve annesi Havva Kızıltaş ile diğer aile fertleri, kol kola girerek kortej oluştururken, arkalarında da protokoldekiler yerlerini aldı. Yürüyüşün ardından cenazeler Edirnekapı Şehitliği'nde toprağa verildi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın şehit cenazelerindeki gösterilerin provokatif eylemler olduğunu söylemişti. Bu açıklamaların etkisiyle törende geniş güvenlik önlemleri aldı. Cenaze töreninin yapıldığı caminin bahçesine protokol üyeleri, şehit yakınları ve gazeteciler dışında kalan kişiler alınmadı. Ancak yine de cami dışında bekleyen bozkurt işareti yapan bir grup PKK'yı protesto etti, hükümet aleyhine de sloganlar attı.
Cenazelerin top arabasına yerleştirilmesi sırasında slogan atarak korteje girmeye çalışan gruba polisin izin vermeyince kısa süreli bir arbede yaşandı.
Cenaze töreninde tanıdık simalar da vardı. Danıştay saldırısından sonra gözaltına alınan ve Ümraniye'de cephaneliği çıkan emekli astsubay Oktay Yıldırım'la yakın arkadaşlığıyla gündeme gelen emekli yüzbaşı Muzaffer Tekin ve düşünceye karşı davaaçıp eylem yapmasıyla tanınanavukat Kemal Keriçsiz de caminin dışındaki gruptaydı.

  • Paylaş:
alternative title

YORUMLAR