Serkan Ocak

Loading

Travel Blog

Tek suçu 'nazik olmak'tı

Maganda cinayetiİbrahim Baş ve ortağı Erol Türkdoğdu, trafikte çocukları görünce yavaşladı. Bu sırada arkadaki araçtan el kol hareketleri yapıldı. İki ortak kısa süre sonra başka bir araca yol verince, arkadaki araçta bulunanlarla tartışma çıktı. Herkes yoluna gidecekken, arkadakiler gelip Baş'ı ensesinden ve kalbinden vurdu.

26 Mayıs 2007

İSTANBUL - Babalarının öldüğünden habersiz, dört yetim çocuk... En küçükleri dokuz yaşındaki Nesibe Zeynep Baş, babası İbrahim Baş'ın önceki gün maganda kurşunlarıyla öldürüldüğünü bilmeden oyununa devam ediyor. Ağabeyleri 12 yaşındaki Muhammed İshak, 11 yaşındaki Mehmet Yakup ve 13 yaşındaki İsmail Sadık ise babalarının yol tartışması gibi bir 'hiç' yüzünden öldürüldüğünden habersiz. İbrahim Baş, Okmeydanı Fatih Sultan Mehmet Caddesi Yolağazı Mevkii'nde saat 18.45 civarında tartıştığı biri tarafından kalbine ve ensesine isabet eden kurşunlarla vuruldu.
Sahibi olduğu tekstil atölyesinin kepenklerini kapatıp, ortağıyla eve gitmek üzere 34 LAJ 39 plakalı aracına binen 41 yaşındaki İbrahim Baş, yol verme meselesi yüzünden tartıştığı magandaların kurşunlarına hedef oldu. İki ortağın içinde bulunduğu arabayı Erol Türkdoğdu kullanıyordu.
Erol Türkdoğdu, cadde üzerinde oyun oynayan çocuklara yol vermek için aracını yavaşlattı. Bu sırada arkalarındaki iki maganda sürekli kornaya basarak Türdoğdu ve Baş'ın bulunduğu araca el kol hareketi yapıyordu. Biraz ilerde de Türkdoğdu başka araçlara yol verince, magandalar iki ortağın yanına yaklaşarak neden yavaş gittiğini ve yol vermediğini sordu. İki araçta bulunanlar sözlü tartışmaya başladı. Bir müddet süren tartışmadan sonra taraflar uzaklaştı.
'Bela mısınız? Evet!'
Erol Türkdoğdu bundan sonraki gelişmeleri şöyle anlattı: "Biraz ileride tekrar durarak araçtakiler bize küfretmeye başladı. Yanımda oturan İbrahim, aşağıya inerek yanlarına gitti. 'Bela mısınız?' dedi. Onlar da 'Evet belayız, napcan?' diyerek karşılık verdi. Sonra İbrahim'i çağırdım. Gel uymayalım dedim. Biz sol tarafa gittik, onlar da sağ tarafa döndü. Daha sonra 100 metre gitmeden silah sesleri duymaya başladım. İbrahim 'Abağey, bize silah sıkıyorlar' diyerek aşağıya indi. 'İnme' dememe fırsat kalmadan İbrahim'in vurulduğunu gördüm. Dört el ateş edildi. Kimin vurduğunu göremedim, tartıştığımız kişileri de tanımıyorum."
İbrahim Baş'ın en küçük kardeşlerinden Serkan Baş, ağabeyinin çok yardımsever, mülayim bir insan olduğunu anlattı. Serkan Baş, yol verme tartışması yüzünden ağabeyinin öldüğüne inanamazken, görgü tanıklarının ifade vermeye yanaşmadığını belirtti.
Balkonda gözüne kurşun
Bir başka şehir magandası da İstanbul Bağcılar'da asker uğurlama törenindeydi. 81 yaşındaki Nuriye Aşık, önceki akşam kızının Yeni Mahalle'deki evinde, abdestini almış, balkonda ezan vaktini bekliyordu. Bu sırada sokakta asker uğurlama töreni vardı. Birden bir el silah sesi duyuldu. Mahallede, 'kavgacı' olarak tanınan 19 yaşındaki Erhan B. kuru sıkıdan bozma tabancasını çıkarıp havaya ateş etmiş, o kurşun Aşık'ın gözüne gelmişti. Hastaneye kaldırılıp ameliyat edilen Aşık, bir gözünü yitirdi. Erhan B. ise tutuklandı.

  • Paylaş:
alternative title

YORUMLAR